zwart kozijn

Zwart aluminium kozijnen van Schipper Ede – goed idee of niet?

Vandaag de dag werken veel professionals met veel toewijding aan het decoreren van elke hoek van het huis. Deze geïnspireerde interieurspecialisten hebben de betekenis van interieurontwerpen in moderne woningen volledig veranderd. Zwarte deur- en raamkozijnen van Schipper Ede behoren tot de meest modieuze. Ze kunnen heel goed werken in de hedendaagse woning als een moderne toevoeging, of soms in een eeuwenoude woning die toe is aan een cosmetische update. Maar de vraag is, zijn zwarte, aluminium raamkozijnen een goed idee?

Zwarte kozijnen erg populair

Zwart omlijste ramen en deuren kunnen echt drama of luxe toevoegen aan een woning. Ze kunnen eenvoudig de toon zetten voor traditionele en elegante interieurs. Maar deze kunnen ook goed werken als achtergrond voor industriële en ultra-moderne stijlen. Ze worden nog populairder, omdat zwart een verwennende kleur is. Zowat elke kleur in de buurt kan heel mooi zijn  bij zwart. Net als een zwarte jurk waarin je altijd geweldig uitziet. Plus, je hebt een breed scala aan keuzes om het contrast op te voeren.

Mengt zwart makkelijk?

Zwarte kozijnen vallen op een muurvlak niet zo op als veel andere kleuren. En het ziet er vaak uit als een verdwijnende schaduwlijn. Wanneer je uit het raam kijkt, verdwijnt het zwarte kader en zie je het doorzichtige raam. Deze verdwijning van het kader is een van de redenen waarom op tennisbanen zwarte netten worden gebruikt, zodat de nadruk op de bal komt te liggen. Als je het raam wilt accentueren, kan de kleur zwart het volledig verlichten in het huis. Als je in plaats van zwart een andere kleur kiest, zoals wit, kan dat concurreren met het hout.

Zwart of wit?

Een belangrijke vraag: zwart of wit? Professionals zeggen dat zwarte monturen opvallen in een lichte, luchtige ruimte waar de overheersende kleur wit is. Witte kozijnen zijn perfect voor open, lichte keukenramen. Bijvoorbeeld: zwart wordt doeltreffend gebruikt om het traditionele hoofdgebouw te scheiden van de hedendaagse aanbouw. Zorg ervoor dat de zwarte kozijnen aan de binnenkant even goed passen als aan de buitenkant. Zwarte kozijnen kunnen het uitzicht uit het raam echt verbeteren en de blik naar buiten richten.

Zwart en warmte

Vaak denken mensen dat zwart warmte absorbeert, wat soms natuurlijk goed kan zijn. Maar als de ramen op het Zuiden gericht zijn, kan de warmteoverdracht een minpunt zijn. Er is echter een oplossing. Als je zwarte raamkozijnen van aluminium zijn, is het een goed idee om voor thermisch onderbroken ramen te gaan. Zij zijn voorzien van kunststof scheidingsstukken om warmteoverdracht tussen de binnenste en buitenste frames te voorkomen. En dat betekent uiteindelijk een koel, fris huis.

Snelle elegantie

Aluminium is een gebruiksvriendelijke raamoptie voor nieuwbouw en renovatie, maar zwart verkiezen boven vele andere kleuren is een van de gemakkelijkste manieren om een woning een chiquere uitstraling te geven. Hoewel houten kozijnen zwart kunnen worden geverfd, adviseren professionals dit niet te doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *