zolder isoleren

Zolder isoleren energiebesparing

Wil jij nou ervoor zorgen dat je warmte in je huis houdt zonder  dat je extra hoeft te stoken. Ga dan eens je zolder isoleren, daarmee voorkom je  dat je warmte minder snel verdwijnt en dat de warmte in het huis blijft. Heb je nou bijvoorbeeld dat je de hele dag buitenshuis bent geweest en je wilt daarna heerlijk je huis stoken eenmalig en daarna genieten van de warmte. Dan is het natuurlijk erg vervelend om je eigen huis keer op keer onnodig te vervangen. Wil je dat nou voorkomen dan kan je natuurlijk de hele boel isoleren en daarmee energie besparen. 

Wat voor een dak is ideaal

Om het huis te isoleren is het natuurlijk belangrijk dat het dak goed in elkaar zit. Je kan kiezen voor een hellend dak, wat natuurlijk ervoor zorgt om de boel te isoleren. Wat ook natuurlijk heel goed werkt is de zolder isoleren. Dit zorgt ervoor dat het huis veel minder warmte verliest. Want als je warmte verliest moet je vaak het huis opnieuw verwarmen en verwarmen kost veel energie. Daarnaast kan je hiermee ook geld besparen waardoor je minder kosten krijgt om alleen maar er warmpjes erbij te zitten. Met deze hoogste verdieping te isoleren zorg je ervoor dat de bron van koudheid wordt weggevaagd.

zolder isoleren

Voor wat moet ik kiezen dan?

Om het huis te isoleren moet je ervoor zorgen dat je de grootste bron te pakken krijgt. Dus dat betekend waar komt de meeste kou vandaan en waar gaat de warmte snel weg. In de meeste gevallen kan je het beste de zolder isoleren. Want met het isoleren van de zolder zorg je er namelijk voor dat je voor 30 procent aan energiebesparing opleveren. Dat vindt niet alleen het milieu, maar ook je portemonnee. De prijs die energie krijgt zal alleen maar hoger worden. En als je maar 1 keer hoeft te stoken hoef je ook maar 1 keer te betalen. Daarom is deze inverstering eentje die je erg goed gaat doen. 

Van top tot aan het dak isoleren

Je hebt een aantal keuzes in wat je gaat isoleren bij de zolder isoleren. Een van die keuzes is om je dak te isoleren. Dat  is vrij logisch namelijk om dat te isoleren, omdat je daarmee de grootste gedeelte bedekt en daarmee voorkom je dat er via het dak een lek naar buiten komt en daarmee kou ontstaat in je huis. Dit is vooral verstandig als het voor opbergruimte of woonruimte wordt gebruikt. En je bespaart enorm veel energie met deze initiatief. 

Waarop je kan staan telt ook mee

Vaak wordt er bij de zolder isoleren het dak geïsoleerd. Maar naast het dak isoleren kan je ook de zoldervloer isoleren. Want vaak wordt van de zolder een opslaghok gemaakt en daarmee is de dak gelijk isoleren al een enorme ingreep, die ook in je portemonnee voelt. En om te beginnen met isoleren kan je al beginnen met de zoldervloer. Dat bespaart al veel energie en ook later in de portemonnee te merken. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *