Zo kies je de beste binnendeur

Zo kies je de beste binnendeur

Bij het inrichten van je woning zijn deuren vaak niet hetgeen waar je de meeste aandacht aan besteed. Ze moeten vooral functioneel zijn. Toch zijn deuren een belangrijk onderdeel van je interieur en zijn ze van grote invloed op de uitstraling van je woning. Ben jij op zoek naar nieuwe deuren? In dit artikel lees je waarop je moet letten bij het kiezen van de beste deur.

1. De stijl van je interieur

Allereerst is het belangrijk dat de deur die je kiest er goed uitziet en goed past bij de rest van je interieur. Heeft jouw interieur bijvoorbeeld een klassieke of landelijke uitstraling? Dan past een robuuste deur met veel glas of glas-in-lood daar goed bij. Heb je juist een meer modern ogend interieur, dan kun je beter kiezen voor een strak afgewerkte deur.

2. Het materiaal van de deur

De volgende vraag is welk materiaal je deur moet hebben. Kies je voor een houten, aluminium of kunststof deur? Een houten deur heeft een authentieke en warme uitstraling en past goed bij een landelijk en klassiek interieur. Aluminium deuren zijn een goede keuze als je het belangrijk vindt dat je deuren duurzaam en licht zijn. Daarnaast zijn ze modern en vergen ze weinig onderhoud. Misschien wel de beste keus is een kunststof deur. Het mooie hiervan is dat hij in zoveel verschillende uitstralingen verkrijgbaar is. Bovendien biedt een kunststof deur goede isolatie en kan hij wel tegen een stootje. Hierdoor is hij ook erg geschikt als voordeur.

3. De draairichting

Je wilt het misschien nog wel eens vergeten, maar de draairichting van de deur is een erg belangrijke factor. Laat je hem naar links of naar rechts draaien? Natuurlijk hangt dit ook af van aan welke kant van de deur je staat. Denk hier goed over na!

4. Opdekdeur of stompe deur?

Een keuze die je altijd moet maken is of je gaat voor een opdekdeur of een stompe deur. Een opdekdeur valt gedeeltelijk op het kozijn, terwijl een stompe deur geheel in het kozijn valt. Voordat je deze keuze maakt is het belangrijk om te kijken wat voor kozijn je hebt. Bij beide type deuren hoort namelijk een verschillend kozijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *