Wat zijn sponning frezen?

sponning frezen is een proces waarbij de onderdelen van een product worden gedemonteerd, gesorteerd en vervolgens met behulp van machines opnieuw worden gemaakt tot een nieuw product. Het originele product kan een widget zijn of een spijkerbroek. De fabrikanten moeten een manier vinden om meer van die widgets te maken, zodat ze ze tegen een hogere prijs kunnen verkopen. Wat ze tijdens dit proces doen, wordt sponning frezen genoemd. Dit type frezen verschilt van stansen en persslijpen omdat er op geen enkele manier druk of warmte op de componenten wordt uitgeoefend. De componenten worden eenvoudig in een bak met zand geplaatst. De componenten worden op hun plaats gehouden met behulp van een plaatstalen staaf met schroefdraad die door de gaten loopt. Dit proces van sponning frezen heeft naast het verhogen van het aantal widgets per run nog een ander voordeel: het verhoogt ook de productiviteit. Wanneer elke matrijs wordt verwijderd, verwijderen de arbeiders hun gereedschap en vervangen ze door de nieuwe die zijn gezandstraald.

Components om een widget te maken

Alle componenten die nodig zijn om een ​​widget te maken, kunnen worden gemaakt met standaard kant-en-klare bewerkingsapparatuur. Sommige componenten zullen echter uniek zijn voor het productieproces dat het bedrijf gebruikt. Een armbandmaker kan bijvoorbeeld een sponningfrees gebruiken voor het nauwkeurig snijden van siliconen of andere materialen om de componenten te helpen vormen tot kleine kralen en bedels. De exacte specificaties zijn echter afhankelijk van het bedrijf en het type materiaal dat wordt gebruikt. Over het algemeen zijn de meeste machines die worden gebruikt bij het frezen van sponningen ofwel L-vormige of D-vormige machines.

Kortingkorting

De term “kortingkorting” betekent “korting” of “van de tweede verkoop”. De Duitse fabrikant die de metalen archiefkast en andere soortgelijke apparaten uitvond, was der Einem. Zijn oorspronkelijke bedoeling was om de metalen archiefkasten te gebruiken als een efficiënte methode om papierwerk van hoge kwaliteit te produceren dat kan worden gebruikt voor juridische documenten, inkomstenbelastingformulieren, ontvangstbewijzen en andere juridische documenten. Zoals hierboven vermeld, was de oorspronkelijke bedoeling om metalen archiefkasten te maken die op dezelfde manier zouden werken als de teken- of graveerpersen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *