Wat zijn inbouwspots?

LED inbouwspots

Een inbouwspot is verlichting die in het plafond zit gemonteerd, waardoor het een elegante uitstraling heeft. Het wordt in veel woon- en/of eetkamers gebruikt. Naast de minimalistische aard van de verlichting geeft de dimfunctie de kamer een gezellige sfeer.

Welke lichtkleur inbouwspot is het meest geschikt voor jou?

De kleur van het licht kan de sfeer en setting bepalen van de kamer. In een kantoor wil je feller licht dan in je slaapkamer. Waar moet je op letten tijdens het aanschaffen van jou LED-inbouwverlichting? Voor licht in de woonkamer is warm wit licht (3000k) het meest geschikt, dit geeft wel genoeg licht om alles te doen, maar is geen fel licht wat de kamer meteen ongezellig maakt. Wat interessant is om te overwegen is dimlicht. Hierdoor kan je niet fout zitten wat betreft de lichtkleur omdat je die feller en minder fel kan maken. In de slaapkamer vinden de meeste mensen het fijn om zeer warme witte verlichting (2200-2700k) te hebben, deze verlichting is net wat minder fel en daardoor fijner bij het wakker worden.

Waarom LED-inbouwspots?

Met de razendsnelle energie prijzen die stijgen en het klimaat dat verandert is het belangrijk om zuinig licht te kopen. De LED inbouwspots van Clearlight zijn een voorbeeld van zeer zuinige lampen. De lampen bezuinigen tussen de 60 en 80 procent energie. Op jaarbasis kan dit flink schelen op de energierekening. Een mooie bijkomstigheid is dat de behuizing van Clearlight inbouwspots zijn gemaakt zijn van duurzaam gerecycled materiaal. 

LED inbouwspots

Inbouwspots of opbouwspots, wat is het verschil?

Wat inbouwspots zijn is al besproken, het verschil met een uitbouwspot is de manier van monteren. Bij inbouwspots moet er rekening gehouden worden met het type plafond, omdat inbouwspots gemonteerd worden direct in het plafond. Bij opbouwspots hoeft er echter geen rekening gehouden te worden met het plafond. Dit komt doordat de opbouwspots tegen het plafond worden gemonteerd. Net zoals de inbouwspots zijn er ook opbouwspots in vele maten, kleuren en vormen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *