Wat zijn de voordelen van tapijttegels?

Van plan om je kantoor te verbouwen? Of ga je verhuizen? Misschien twijfel je nog over de bekleding van je vloer. Er zijn tegenwoordig ontzettend veel mogelijkheden, daarom is het logisch dat deze keuze niet 1, 2, 3 wordt maakt. In deze blog zetten we de voordelen van tapijttegels voor je op een rijtje. Tapijttegels zijn, zoals de naam al zegt, tegels van stof die je kunt gebruiken als bekleding van je vloer. Je kunt ze gebruiken voor je slaapkamer, woonkamer maar ook in kantoorpanden worden ze vaak gebruikt. Maar, wat zijn de voordelen van tapijttegels?

Makkelijk zelf te leggen

Tapijttegels zijn een stuk makkelijker te leggen dan een normaal vloerbedekking. Iedereen die een beetje handig is kan dit makkelijk zelf doen. Hiermee bespaar je veel kosten, omdat er geen tapijtlegger hoeft ingehuurd te worden.

Eigen creativiteit

Tapijttegels zijn vaak in allerlei stoffen, kleuren en maten te verkrijgen. Wees creatief en maak er je eigen feestje van! Er is ontzettend veel mogelijk, omdat je zelf kunt kiezen welke verschillende tegels je gebruikt en hoe je deze op je vloer neerlegt. 

Isolerende werking

Tapijttegels hebben ook functionele voordelen. Zo hebben ze een isolerende werking waardoor je huis of kantoor minder warme verliest. Dit voordeel is terug te zien op de energierekening, want doordat je huis of kantoor de warme langer vasthoudt hoef je de verwarming minder hoog te zetten. Ook nog eens goed voor het milieu!

Geluiddemper

Naast de isolerende werking, hebben tapijttegels ook een geluiddempende werking. Ze dempen het geluid van voetstappen met 25 tot 35 decibel. Hierdoor zul je minder last hebben van je huisgenoten die door het huis lopen met hoge hakken, maar ook geluiden van de tv, radio en telefoongesprekken worden hierdoor goed afgezwakt. 

Prijs-kwaliteit verhouding

Mocht je nog niet overtuigt zijn van de voordelen van tapijttegels, kijk dan is naar de prijs! Goedkope tapijttegels kun je op veel plekken kopen of bestellen en in verhouding met andere soorten vloeren gaan ze ontzettend lang mee. De prijs-kwaliteit verhouding is naast de andere voordelen dus ook nog eens ontzettend goed.