Wat te doen bij de verkoop van jouw woning?


Heb jij nagedacht over jouw huis verkopen? Hoe wil jij dit aanpakken? Het is hierbij mogelijk om te kiezen voor het verkopen van een woning met een makelaar en het verkopen van een woning zonder makelaar. Beide opties hebben voordelen en nadelen. Het is het allerbelangrijkste dat jij als verkoper van de woning een goede prijs krijgt voor het huis en dat de kopende partij voldoende informatie heeft over de woning. Dit is de verantwoordelijkheid die jij als verkopende partij hebt, voldoende informatie en transparantie geven.


Woning verkopen zonder makelaar


Een woning verkopen zonder makelaar heeft een aantal voordelen als gevolg. Ten eerste is het zo dat jij geld kan besparen door voor deze optie te gaan. Het is immers zo dat een makelaar inzetten veel geld kan kosten. Door de eigen regie in handen te nemen blijf je verder als verkopende partij autonoom. Het is aan jou om vervolgens de prijs van de woning vast te stellen en uiteindelijk tot de verkoop van een woning over te gaan.Het is niet altijd noodzakelijk om een makelaar in te zetten waardoor het verkopen van een woning zonder makelaar soms verstandig is om te doen.


Woning verkopen met makelaar

Het is tevens mogelijk om een woning te verkopen met een makelaar. Dit is erg handig om te doen als je weinig kennis hebt over de huizenmarkt en verder weinig ervaring hebt op het gebied van huizen verkopen. De makelaar is vaak bijzonder goed in wat hij of zij doet door voldoende kennis en ervaring binnen het vakgebied. Op basis van de expertise die een makelaar heeft wordt de prijs van de woning bepaald. Hierdoor kan jij een bedrag voor de woning krijgen die overeenkomstig is met de marktwaarde en hiermee geen geld mislopen. Daarnaast kan de makelaar helpen bij het verkopen van de woning door goede foto’s te maken en goed te onderhandelen. 

Vooruitdenken richting de toekomst
Als jij een woning verkoopt dan is het belangrijk om naast het heden tevens te denken aan de toekomst. Waar ga jij nu wonen als het huis is verkocht? Verder moet je bij het verkopen van een woning oog hebben voor een aantal zaken. Denk hierbij aan het geven van voldoende informatie over de woning en aan het juiste moment van verkoop. Gezien de huidige situatie op de woningmarkt lijkt vandaag het juiste moment voor verkoop te zijn aangezien de prijzen voor huizen erg hoog liggen.

Bron: Degratismakelaar.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *