Wat is een troffelvloer?

Gietvloeren zijn al zeer lang populair. De vloer is allereerst voor bedrijven en openbare ruimtes de beste keuze, maar voor woningen wint de vloer ook aan populariteit. Dit heeft de afgelopen jaren een enorme boost gegeven aan ontwikkelingen in gietvloeren. Wanneer je kijkt naar gietvloeren, is het belangrijk om te beseffen welke opties er allemaal zijn. Zo wordt de troffelvloer nog wel eens over het hoofd gezien. Naast de troffelvloer zijn populaire keuzes de epoxy gietvloer, PU gietvloer en vloer van woonbeton. Een troffelvloer maakt een soort combinatie tussen alle drie deze vloeren.

De vloer in vergelijking met andere gietvloeren

Een troffelvloer bestaat uit gemalen kwarts en grind dat met een epoxy kunsthars gemengd wordt. Hierdoor ontstaat een harde vloer, vergelijkbaar aan woonbeton, die vloeistofdicht is en bestand is tegen mechanische belasting. Hoewel er epoxy in de vloer verwerkt zit, kan de troffelvloer wel met vloerverwarming gecombineerd worden. Bij een epoxy gietvloer is dit geen optie. Dan is er meer een vergelijking met de PU gietvloer, die ook met vloerverwarming gecombineerd kan worden, maar die minder zwaar belastbaar is.

De vloer voor zakelijke en particuliere toepassingen

Een epoxy gietvloer is puur voor zakelijk gebruik, terwijl een PU gietvloer juist met name voor woningen ontwikkeld is. De troffelvloer zit hier tussenin. Deze vloer kan zowel in een horecakeuken, garage als in een woonkamer tot zijn recht komen. De kleur van de vloer is te kiezen, waardoor ook de uitstraling van de vloer naar wens aangepast kan worden. Het resultaat is een prachtige naadloze en onderhoudsarme vloer, vergelijkbaar aan andere gietvloeren.

Kosten van een troffelvloer

De kosten van een troffelvloer variëren nogal. Het aanbrengen is een specialistische klus en per locatie kan dit verschillen. Dit komt door de kwaliteit van de ondervloer, de oppervlakte en de toegankelijkheid en vorm van de ruimte. Om een ruime indicatie te geven; prijzen variëren tussen de 45 euro en 120 euro per vierkante meter. Omdat dit verschil zo groot is, is een offerte op maat laten maken de beste keuze. Een bedrijf die deze vloer aanbrengt, zal langskomen om de situatie te beoordelen of om foto’s vragen.

Onderhouden van de vloer

Juist doordat de troffelvloer zo breed inzetbaar is, is het onderhoud geen probleem. De vloer is ontwikkeld voor professioneel gebruik. Wanneer je de vloer gebruikt in je woning weet je dus ook zeker dat je hem altijd makkelijk schoon kunt maken. Het is voorbij om achter mensen aan te roepen dat ze hun schoenen uit moeten trekken, de vloer is altijd makkelijk te stofzuigen of te dweilen. Voor bedrijven is dit ook ideaal, de troffelvloer is zelfs machinaal met een boenmachine te reinigen.

Een alternatief voor andere vloeren

De troffelvloer is binnen de gietvloeren al een mooie combinatie die voor veel gebruikers een goed alternatief vormt. Ook wanneer je zocht naar een andere type vloer, zoals PVC of tegels, is deze vloer in je overweging meenemen de moeite waard. Ongetwijfeld heb je in je leven al wel eens over een troffelvloer gelopen. Dit kan in een garage zijn geweest, bij een bedrijf of in de horeca. Weet je niet goed hoe een dergelijke vloer eruit ziet? Dan zijn er ook zaken als G-vloeren met een showroom die je kunt bezoeken. Je kunt dan direct al je wensen aangeven en eventuele vragen beantwoord krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *