ventilatie

Wanneer is uw mechanische ventilatie of wtw systeem voor het laatst gereinigd ?

Verontreinigde mechanische ventilatiesystemen en wtw systemen vormen een broeinest van bacteriën, ziektekiemen, schimmels en stof.  Jaarlijks onderhoud en reiniging van uw ventilatiesysteem is daarom beslist noodzakelijk. Ventilatie Utrecht is specialist in reiniging en onderhoud van ventilatiesystemen.

Wanneer heeft uw mechanische ventilatie of wtw systeem  een onderhoud nodig.

Jaarlijks of 2-jaarlijks afhankelijk van uw woonsituatie dit is per woning en per gezin telkens anders.

Bij overige situaties of klachten is een onderhoud vooral noodzakelijk 

  • kooklucht of vocht dat lang blijft hangen
  • Lawaai wat afkomstig is van het ventilatiesysteem
  • Schimmelvorming, muffe luchtjes en veel stof in huis
  • Ventilatiesysteem defect 
  • Stof en vuiligheid wat aan de afzuigventiel zit
  • Kortsluiting aan de ventilatiebox of wtw unit

Mechanische ventilatie reiniging is belangrijk voor gezonde en frisse lucht in huis. Vooral in de tijd waarin wij nu leven met Covid-19 is dit nog belangrijker dan anders. Een vervuild ventilatiesysteem in huis brengt ook allerlei gezondheidsklachten met zich mee zoals luchtwegklachten, 

vermoeidheid, Psychische klachten, tranende ogen, en vaak hoofdpijn. Wie zijn ventilatiesysteem niet periodiek laat onderhouden, betaald met zijn gezondheid. 

Een goed functionerende ventilatiesysteem in huis is daarom ook geen luxe maar noodzaak. Ook is het advies om bij een mechanische ventilatie de raamroosters jaarlijks of 2-jaarlijks te laten reinigen. Ventilatie Utrecht reinigt ventilatiekanalen door middel van een roterend borstelsysteem. 

Wat door het kanaalwerk getrokken wordt en alle vuil en stofdelen hierin losslaat,  wat door een industriële stofzuiger( onderdrukunit) afgezogen wordt. De ventilatie-unit en motor(en) worden op locatie gereinigd door middel van een speciale vloeistof. Indien nodig worden de lagers vervangen om eventuele toekomstige storingen en/of geluidsoverlast te voorkomen. 

Als de ventilatie-unit sterk verouderd is, stellen wij voor deze te vervangen om onnodig veel stroomverbruik ,te voorkomen en een 100 procent gezond binnenklimaat te kunnen garanderen. Wat betreft de ventielen stellen wij voor deze te reinigen of bij extreme vervuiling te vervangen. Ook dienen de raamroosters in de meeste gevallen te worden gereinigd. 

Aan het einde van het onderhoud wordt er door middel van luchtmetingen de mechanische ventilatie/wtw systeem per woonruimte ingeregeld zodat er in elke ruimte voldoende wordt geventileerd. Daarbij voorzien wij de desbetreffende opdrachtgever van een meetrapportage en bewonershandleiding. 

Woont u in de provincie Utrecht dan kunt u terecht bij de specialisten van Ventilatie Utrecht, voor het onderhoud en verbeteren van uw ventilatiesysteem in huis of in uw bedrijfspand.

De voordelen van periodiek onderhoud aan uw ventilatiesysteem

  • Een gezond binnenklimaat
  • Service met 1 aanspreekpunt
  • Energiebesparing
  • Levensduur van het apparaat ventilatiebox/wtw unit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *