Waarom kiezen mensen voor kunstgras?

Kunstgras mag zich de laatste jaren verheugen in een enorme populariteit. Niet alleen professionele sportclubs en amateurverenigingen laten op hun velden kunstgras aanleggen. Ook particulieren wagen steeds vaker de stap en gaan voor een kunstgrasmat in hun tuin. En daar hebben ze prima redenen voor! Wil je weten waarom kunstgras zo populair is? Hieronder hebben we de meest voorkomende argumenten om te gaan voor namaakgras voor je verzameld.

Kunstgras lijkt tegenwoordig op natuurlijk gras


Het gezegde dat het oog ook wat wil, kennen we allemaal. Deze uitspraak geldt natuurlijk ook voor je gazon. Het gras in je tuin moet er natuurlijk strak en mooi uitzien. Waarom kunstgras dan een goede keuze is, is eenvoudig uit te leggen: dit namaakgras ziet er het hele jaar door strak en groen uit. Anders dan bij normaal ofwel natuurlijk gras loop je met kunstgras niet het risico op lelijke bruine en dorre plekken op het gazon. Kunstgras verkleurt namelijk niet en ziet er daardoor altijd fris en mooi uit.

Het onderhouden van een kunstgrasmat stelt weinig voor

Een antwoord op de vraag waarom kunstgras zo ideaal is, is ook het zeer beperkte onderhoud dat kunstgras vereist. Bij kunstgras heb je niet te maken met maaien, onkruid snoeien of verticuteren. Wat ook aantrekkelijk is en veel tijd scheelt, is dat je geen tuinslang of sproeier meer nodig hebt om de grasmat vochtig te houden bij tropische temperaturen.

Geen problemen meer als je allergisch bent

Fijn aan kunstgras is ook dat dit gras geen allergie├źn veroorzaakt. Heb je problemen, zoals een pollenallergie of hooikoorts, dan kun je in een tuin met kunstgras zonder problemen lekker zitten. En dan zonder dat je snotterig wordt, tranende ogen krijgt en soortgelijke narigheden.

Lange levensduur

Een grote pre van een kunstgrasgazon is de duurzaamheid en lange levensduur van dit type gras. Kunstgrasmatten zijn tegenwoordig van een zodanig goede kwaliteit, dat ze moeiteloos 20 tot 25 jaar gebruikt kunnen worden. Daarbij is kunstgras sterk. Je kunt daardoor het hele seizoen tuinmeubilair op het kunstgras zetten, zoals een relaxte tuinset of een tuintafel. Ook kinderspeelgoed of een zwembadje kun je het hele seizoen door op kunstgras laten staan zonder dat er schade ontstaat. Lekker gemakkelijk toch?

Veel keuzemogelijkheden qua soorten kunstgras

De variatie aan soorten kunstgras is de afgelopen jaren flink toegenomen. Op allerlei niveaus is er sprake van ruime keuzemogelijkheden. Denk hierbij aan de lengte van de grassprieten, de specifieke kleur van het gras of de dikte en flexibiliteit van de grassprieten. Er is dan ook voor elk wel wat wils te vinden.

Gemakkelijk zelf aan te leggen

Ten slotte, ook dat is niet onbelangrijk, kun je een kunstgrasmat vrij eenvoudig zelf leggen. Je hoeft geen ervaren hovenier of tuinman te zijn om je eigen kunstgras te leggen. Online zijn er genoeg goede handleidingen en stappenplannen te vinden, met tips en adviezen over hoe je het leggen van kunstgras goed aanpakt. Doe er je voordeel mee en leg je eigen kunstgrasmat gewoon zelf!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *