Waarom houten jaloezieen kopen voor in je woning?

Heel wat mensen die graag nieuwe raamdecoratie willen kopen voor in hun woning denken daarvoor aan houten jaloezieen. Deze jaloezieen zijn door de jaren heen steeds populairder geworden. Dit niet alleen omdat ze mooi en gezellig ogen, maar ook omdat ze beschikken over enkele uitstekende eigenschappen. Zo staan houten jaloezieen er om bekend een bijdrage te leveren aan de isolerende eigenschappen van je woning, maar dat is niet alles. Bovendien is het namelijk ook zo dat houten jaloezieen over een degelijke levensduur beschikken en dat ze bovendien ook helemaal niet duur zijn. Overweeg jij ook het kopen van houten jaloezieen? Bekijk dan zeker even de informatie die is terug te vinden hier op deze pagina!

  1. Houten jaloezieen ogen bijzonder aantrekkelijk

In eerste instantie is het zo dat menig aantal mensen ervoor kiezen om houten jaloezieen aan te schaffen gewoon omdat deze over een mooie uitstraling beschikken. Voor jaloezieen die zijn gemaakt van hout geldt dan ook dat ze zich kenmerken door een natuurlijke look & feel. Ben jij iemand die toch niet helemaal fan is van de authentieke uitstraling van hout, maar wil je wel kunnen rekenen op de praktische voordelen waarover ze beschikken? In dat geval is het ook nog altijd mogelijk om je houten jaloezieen te laten schilderen. Zo beschikken ze precies over die kleur die jij in gedachten hebt en die bovendien ook perfect past bij jouw interieur!

  1. Houten jaloezieen zijn wel degelijk onderhoudsvriendelijk

Er doen heel wat foutieve geruchten de ronde over houten jaloezieen. Eén van de meest hardnekkige geruchten is dat deze jaloezieen niet eenvoudig te onderhouden zijn. Dat is echter in geen enkel geval correct, integendeel. Een belangrijke fout die veel mensen op dit vlak maken is dat ze bij houten jaloezieen de verschillende lamellen stuk voor stuk gaan schoonmaken. In dat geval ben je inderdaad heel wat tijd kwijt, maar het kan gelukkig ook anders. Het beste wat je dan ook kan doen is de jaloezieen sluiten om vervolgens het geheel in één keer volledig schoon te maken. Op die manier zal je kunnen vaststellen dat je reeds binnen enkele minuten je jaloezieen volledig schoon kan maken!

  1. Houten jaloezieen zijn ook financieel interessant

Voor verschillende vormen van raamdecoratie geldt dat ze beschikken over een stevig prijskaartje. Niet zelden loopt de prijs dan ook op tot zomaar even 400 à 500 euro per vierkante meter. Het spreekt voor zich dat een dergelijke kostprijs lang niet voor iedereen tot de mogelijkheden behoort, integendeel. Dat hoeft ook niet. Door te kiezen voor houten jaloezieen zorg je er namelijk voor dat je reeds voor een prijs vanaf zo’n 175 euro per vierkante meter over geschikte raamdecoratie kan beschikken. Ben jij dus met andere woorden voornamelijk op zoek naar financieel toegankelijke raamdecoratie? Dan zal al snel duidelijk worden dat houten jaloezieen zich daar werkelijk uitstekend toe lenen. Let wel, voor het eventueel schilderen van je houten jaloezieen spreekt het voor zich dat er extra kosten in rekening kunnen worden gebracht. Hier moet je wel rekening mee houden.

  1. Ze kunnen ook toegepast worden in vochtige ruimtes 

Er wordt vaak gesteld dat het in de praktijk niet mogelijk is om gebruik te maken van houten jaloezieen in vochtige ruimtes. Dat is niet juist. Wel is het zo dat er daarbij rekening dient te worden gehouden met de omstandigheden. Met andere woorden, het hout zal altijd een aangepaste behandeling vereisen. Heeft ze deze behandeling gekregen? Dan zal je wel kunnen vaststellen dat niets je nog in de weg hoeft te staan om gebruik te gaan maken van houten jaloezieen. Sterker nog, in een landelijk geïnspireerde keuken en / of badkamer zal je kunnen vaststellen dat deze vorm van raamdecoratie uitstekend tot haar recht zal komen. Let wel, er moet met absolute zekerheid gebruik worden gemaakt van behandeld hout anders zal je in de praktijk wellicht tegen vervelende verrassingen onder de vorm van vochtproblemen aanlopen.

  1. Verbeter de isolatiewaarde van je woning met houten jaloezieen

Last but not least, wanneer je gebruik maakt van jaloezieen die zijn gemaakt van kunststof of aluminium zal je kunnen vaststellen dat deze doorgaans niet over gunstige, isolerende eigenschappen beschikken, integendeel. Dit zorgt ervoor dat warme lucht op haar weg naar buiten geen extra obstakel tegen zal komen. Dat is wel het geval bij houten jaloezieen. Zou je dus graag met jouw raamdecoratie ook de isolatiewaarde van je huis willen verbeteren? Dan zal je kunnen vaststellen dat houten jaloezieen je daar zonder twijfel bij kunnen helpen! Ook dit is voor veel mensen een belangrijke reden om in de richting van dit type van raamdecoratie te kijken, maar dat spreekt uiteraard voor zich.
Ben je er nog niet uit wat voor jaloezieen het beste bij jou passen? Bekijk hier het complete aanbod jaloezieen!