Vloerisolatie

Vloerisolatie bij verschillende soorten vloeren

Het isoleren van een egaline vloer is het meest voordelig als de vloer zich boven een koude ruimte bevindt. Een koude ruimte kan elke onverwarmde of ongebruikte ruimte zijn, omdat gebouwen hierdoor zeer snel veel warmte kunnen verliezen. Slaapkamers boven garages en huizen met kelders hiervan de meest voorkomende voorbeelden.

Bij dit soort kamers betekent het vaak dat de kamer erboven zwevende vloeren heeft, waarvoor zeer eenvoudig vloerisolatie kan worden geïnstalleerd. Het is wel zo dat vloeren die stevig zijn, meestal beton, moeilijker en duurder zijn om te isoleren. Het wordt aangeraden om een ​​gekwalificeerde elektricien in te schakelen als je bij het installeren van vloerisolatie stopcontacten moet verplaatsen om ze hoger te plaatsen.

Vloerisolatie voor betonnen vloeren

Bij het bouwen of renoveren van een nieuwe ruimte moet altijd worden gedacht aan isolatie. Van het voorkomen van vocht tot het verminderen van warmteverlies en het helpen met geluidsdemping is isolatie altijd belangrijk. Als het gaat om het isoleren van een betonnen vloer, zijn er een aantal opties voor beschikbaar, die elk hun eigen voordelen hebben om uw huis warm te houden. Schakel een gespecialiseerd bedrijf in om de verschillende methodes van vloerisolatie bij een betonnen vloer door te nemen. Zij kijken wat de beste en meest voordelige manier van vloerisolatie is.

Vloerisolatie voor zwevende vloeren

Om te bepalen of je een zwevende vloer hebt, moet je beoordelen of er een leegte is onder de vloerdelen en of de vloerdelen zelf over balken rusten. Deze leegte kan veel warmteverlies veroorzaken als deze niet wordt aangepakt, dus het vullen van deze leegte met vloerisolatie zoals isolatierol of isolatieplaat kan de elektriciteitskosten extreem verminderen en het huis ook comfortabeler maken. Schakel een professioneel bedrijf in om te bepalen of je een zwevende vloer hebt, deze kunnen een kosten plaatje schetsen van de vloerisolatie. 

Vloerisolatie voor massieve vloeren

Vaste vloeren hebben in theorie niet zoveel isolatie nodig als zwevende vloeren, omdat ze dikker en moeilijker zijn om warmte door te laten ontsnappen. Stenen vloeren kunnen in oude gebouwen wel 50cm dik zijn. Er kan echter nog steeds wat warmte verloren gaan via dit soort vloeren, dus het is goed om de opties te beoordelen en de voordelen van een warmere, efficiëntere vloer af te wegen.

Het is duidelijk dat je met een stevige vloer, de vloer niet kunt verwijderen om te isoleren, dus de enige methode om een ​​vloer te isoleren is door lagen op elkaar te leggen. Ook voor de vloerisolatie van massieve vloeren is het raadzaam om een gespecialiseerd bedrijf in te schakelen. 

Bron: Afbouwbaas

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *