Verkoel je dagen met een goeie airco!

Met deze heerlijke zomerse temperaturen zoeken we allemaal meer de verkoeling op. Op vrije dagen kunnen we lekker een verfrissende duik nemen in de zee of heerlijk zwemmen in een meertje. Maar ook thuis wil je graag wat verkoeling hebben, zeker met het thuiswerken wat nog steeds veel gebeurt. Misschien is een airco iets voor jou. Maar hoe kies je nou de juiste airco uit? Daar hebben wij wat handige tips voor. 

Win-win aan beide kanten

Een airco unit kan de ruimte verkoelen of juist weer verwarmen. Een win-win situatie dus! De meeste airco’s bestaan namelijk uit een binnen- en uit een buitendeel. Hierdoor kan de lucht zowel verwarmd als verkoeld worden. Het is maar net wat je op dat moment nodig hebt. Er zijn veel soorten en maten als het om airco’s gaat. Laat jezelf daarom goed informeren voordat je een airco aanschaft. Ook is het handig om na te denken voor welke ruimte je graag een airco wilt aanschaffen. De grote en vorm van de ruimte spelen hier ook een grote rol in. 

Vaste airco systemen

Vaste airco systemen worden ook wel vaak een split unit airco genoemd. Dit airconditioning kan je gebruiken voor zowel grote als de wat kleinere ruimtes. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een slaapkamer, kantoor maar ook een grote woonkamer kan dit type airco uitstekend verkoelen. Deze split unit airco systemen werken op basis van koelvloeistof en zorgen voor een prettige natuurlijke binnentemperatuur. Door middel van een inverter warmtepomp kan de airco ook de ruime verwarmen. Een ander groot voordeel is dat het verwarmen van je slaapkamer vele male energiezuiniger werkt met dit systeem dan bijvoorbeeld een cv-ketel. Een groot financieel voordeel dus!

Mobiele airco systemen 

Het grote voordeel van een mobiel airco systeem is dat je dit type kan verplaatsen van ruimte naar ruimte of door de ruimte heen. Ook de installatie is eenvoudig en snel. Je hoeft alleen maar de steker in het stopcontact te stoppen en te zorgen dat de warme lucht via een buis het raam gemakkelijk kan verlaten. Geen ingewikkelde gaten in de muren of lastige ophang systemen. Verder is een mobiele airco goedkoper dan een split unit airco. De vaste airco systemen zijn wel een stuk stiller in het geluid. Wel kunnen mobiele airco systemen minder goed grotere ruimtes verkoelen door hun lage koelvermogen. Wil je dus een grotere ruimte verkoelen, ga dan voor een split unit airco. Maar als het alleen om een kantoor of slaapkamer gaat, dan is het ideaal! 

Ga je een binnenkort een mobiele of een split airco kopen? Bedenk dan vooraf goed voor welke ruimte je een airco wilt en laat je goed informeren door een verkoper. Zo weet je zeker dat je de juiste airco unit mee naar huis neemt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *