Veel gestelde vragen over het sta bureau

Het sta bureau is al een tijdje op de markt, maar is nog niet zo bekend bij iedereen. In deze blog veel gestelde vragen over het sta bureau en de antwoorden.

Wat is een sta bureau?

Het sta bureau is dus al een tijdje op de markt, maar wint langzaamaan steeds meer aan bekendheid. Het sta bureau is op de markt gekomen om het lange en verkeerde zitten achter onze bureaus een beetje de kop in te drukken. Met een sta bureau kun je elk uur zittend en staand werken met elkaar afwisselen, waardoor je steeds weer een andere houding aanneemt en dus je lichaam actief houdt.  

Waarom een sta bureau?

Een sta bureau heeft allerlei gezondheidsvoordelen. Door het wisselen van houding zorg je voor een betere doorbloeding en een actieve houding die je lichaam traint. Daarnaast kun je je beter blijven concentreren op je werkzaamheden en is de kans op lichamelijke klachten op den duur kleiner.

Hoe hoog moet een sta bureau zijn?

De hoogte van het bureau is afhankelijk van jou als persoon. Om te kunnen bepalen wat de juiste hoogte voor jouw sta bureau is, moet je eerst weten wat een goede houding is. De juiste houding komt op het volgende neer: je onderarmen moeten in een hoek van 90 graden op het bureaublad rusten terwijl de rest van je lichaam in een ontspannen houding staat. Bij een andere hoek dan 90 graden, worden je rug en schouders onnodig belast, wat klachten kan opleveren. Dus om de hoogte te kunnen bepalen van je sta bureau, ga in die ontspannen houding staan, met je onderarmen in een hoek van 90 graden recht vooruit en laat iemand dan de hoogte opmeten vanaf de onderkant van je onderarmen.

Hoe vaak wisselen om rugklachten te vermijden?

Om de kans op rugklachten zo klein mogelijk te houden, is het belangrijk om vaak van houding te wisselen. Aangeraden wordt om 4 tot 6 keer per dag te wisselen tussen zittend en staand werken.

Wat voor sta bureau is het beste?

Er zijn verschillende soorten sta bureaus. De ene categorie sta bureau kun je verstellen door middel van een slinger, handmatig dus. De andere categorie kun je elektrisch verstellen. Beide soorten hebben zo hun voordelen. Het sta bureau met de slinger is goedkoper in aankoop, maar vergt wel wat fysieke kracht om hem te stellen in hoogte. De elektrische variant is duurder in aankoop vanwege het elektrische mechanisme om te kunnen verstellen, maar heeft wel een hogere gebruiksgemak. Met maar één druk op de knop kun je je sta bureau zo van hoogte laten wisselen.

Ben je na het lezen van deze blog overtuigd geraakt van de voordelen van een sta bureau? Breng dan een bezoekje aan thuiswerkwinkel.nl/ en haal jouw eigen sta bureau vandaag nog in huis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *