Tuin ontwerp ideeën

Als het gaat om het krijgen van ideeën voor uw tuin kan het helpen om de verschillende elementen af te gaan die een tuin mooi maken. In dit artikel gaan we bondig een aantal elementen af die uw tuin de extra touch geven die u zoekt (Bron: Rainbow Collection).

Dus waar kunt u het beste beginnen – misschien wel de beste plek om te beginnen is de tuin grens. Dit zijn de hekken of planten die u om uw tuin zet om uw tuin af te zetten. Deze dienen om u privacy te geven, maar mocht u dit niet willen dan hoeft u dit niet te overwegen. Zodra u de stijl van uw tuingrens hebt beslist kunt u beginnen met de lay-out van uw tuin. Dus wat zijn de andere belangrijke elementen die te overwegen zijn bij het ontwerpen van een tuin. Stel jezelf deze vragen:

  • Waar gaat u uw tuin voor gebruiken (ontspanning, socialiseren, uw eigen fruit en groenten kweken)?
  • Heeft u vaste elementen in de tuin (een kas of schuur bijvoorbeeld) ? 
  • Wat voor soort pad past bij uw tuin en als u deze niet heeft, waar is de beste plek voor het pad?
  • Hoeveel ruimte wilt u besteden aan gras bedden of een gazon? 

Zodra u uw ontwerp neer heeft gezet op papier kunt u beginnen om andere elementen zoals watereigenschappen te overwegen en of te gaan voor een variatie van potten en planten, die iets fleurigs aan uw tuin kunnen toevoegen. Of uitvalschermen in een passende kleur die u schaduw in uw tuin geeft of schaduw in huis geeft.

Een van de beste dingen om te doen voor het krijgen van ideeën is om naar de tuin shows te gaan. Hier kunt u talloze ideeën en inspiratie opdoen voor uw tuin om zo te genieten en te relaxen in uw tuin!