Tips voor een seniorenverhuizing

Als je wat ouder bent is verhuizen vaak niet meer zo makkelijk. Soms heb je echter weinig keus; bijvoorbeeld omdat het verstandiger is om dichter bij je familie te gaan wonen. Je zult dan dus wel moeten! Maar hoe zorg je ervoor dat zo’n seniorenverhuizing goed verloopt? Hieronder vind je een aantal tips.

Ruim op

Zorg ervoor dat je ruim van tevoren begint met het opruimen van je spullen. Welke spullen kunnen weg en kun je bijvoorbeeld beter aan je kleinkinderen geven? Als je kleiner gaat wonen of naar een verzorgingstehuis gaat, bestaat de kans dat niet alle spullen mee kunnen verhuizen. Waarschijnlijk kun je ook veel spullen kwijt op Marktplaats.

Maak gebruik van een verhuisservice

Wist je dat er speciale verhuisservices voor ouderen bestaan? Als je bijvoorbeeld zoekt op verhuisbedrijf Arnhem (met een plaatsnaam naar keuze), zit er vaak wel een geschikt bedrijf tussen. Speciale verhuisdiensten voor ouderen zorgen ervoor dat spullen goed uitgezocht en ingepakt worden, dat meubels gedemonteerd en weer gemonteerd worden, dat de ruimte geschilderd wordt en nog veel meer. Klik hier voor meer informatie over zo’n seniorenverhuizing!

Denk na over voorzieningen

Wellicht zijn er in het nieuwe huis een aantal speciale voorzieningen nodig. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een traplift, een verhoogde toiletpot of een bredere deur. Ook is het soms handing om drempels te laten verwijderen, zodat je gemakkelijker door het huis kunt lopen. Denk van tevoren goed na over wat voor voorzieningen er allemaal nodig zijn in de nieuwe woning en wie deze gaat plaatsen.

Verder is het ook goed om van tevoren vast te kijken welke faciliteiten er in de buurt van de nieuwe woning zijn. Zijn er bepaalde activiteiten waaraan je kunt deelnemen, is er een tandarts of huisarts vlakbij en is er een supermarkt op loopafstand? Zoek dit van tevoren goed uit, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.