Tips voor de keuze van je nieuwe woning

makelaar-leeuwarden

Het is een leuke en tegelijkertijd spannende tijd: een huis kopen. Alles is fris en vernieuwend, dus vaak zit je op een roze wolk. Heel begrijpelijk ook. Toch is dit niet altijd even handig, omdat er een aantal belangrijke dingen zijn waar je doorheen moet kunnen kijken of met een andere blik naar moet kijken met het oog op de lange termijn. Je wil immers het liefst altijd het gevoel hebben dat je de juiste keuze hebt gemaakt met de woning, en niet dat je er na een tijdje op uitgekeken bent.

Plaats

Als je eenmaal weet hoeveel de hypotheek bedraagt en je dus weet in welke prijsklasse je moet zoeken, is een ander belangrijk punt de plaats van de woning. Denk dan aan de woonplaats of de wijk waar de woning zich bevindt. Wil je in het drukke centrum wonen, veel groen om je heen of toch liever in een rustige woonwijk met een basisschool voor de kinderen? De plaats of de wijk waarin je woning zich bevindt kan daarom heel bepalend zijn.

Als je nog niet helemaal weet wat je eisen zijn, dan kun je dit voorleggen aan je makelaar. De makelaar kan je helpen hiermee, omdat hij of zij alles weet over de huizenmarkt binnen een bepaalde plaats of regio en dus sneller weet of er een woning beschikbaar is die voldoet aan jouw wensen. Ook als je al weet wat je eisen zijn maar nog niet helemaal weet welke woningen er beschikbaar zijn in de regio, kan een makelaar je goed op weg helpen. Als je een woning zoekt in Leeuwarden, kies dan voor een makelaar in Leeuwarden. Zij weten tenslotte precies wat er beschikbaar is of komt en kunnen je helpen met je wensen.

Budget

Het budget dat je hebt voor een woning is natuurlijk een enorm belangrijk punt, omdat je op basis hiervan gaat bepalen welke woningen er binnen jouw straatje passen. Als je eenmaal een woning hebt gevonden waarvan jij denkt dat deze de potentie heeft om je nieuwe woning te worden, dan moet je ook kijken naar eventuele extra kosten die erbij kunnen komen. Niet alleen de hypothecaire lening die je kunt krijgen is dan belangrijk, maar ook kosten voor de inrichting van je huis (inboedel) of eventuele verbouwkosten om het helemaal naar wens te maken.