Tafelkleden zijn populair

Misschien heb je er zelf een of je kent wel iemand die het heeft. Ik heb het over een tafelkleed. Voordat je gaat eten even een tafelkleed over je tafel leggen, wie heeft het niet gedaan. Naast dat het handig is om je tafel te beschermen tegen krassen of vlekken kun je het ook gebruiken om je inrichting wat meer warmte te geven. Door de stoffen uitstraling van een tafelkleed geeft het een enorme boost aan het interieur van je huis. 

Welk tafelkleed past bij mij?

Tafelkleden zijn er in veel verschillende uitvoeringen. Van verschillende vormen tot verschillende materialen. Ook is er een oplossing als jij toch je tafel wilt beschermen, maar niet de look van je tafel wilt verliezen. Er zijn tegenwoordig ook doorzichtige tafelzeilen. Dit is dik zeil dat je over je tafel heen legt. Dit stuk zeil is volledig transparant waardoor je nog steeds jouw mooie tafel kunt zien. Door de dikke laag voorkom je dat er krassen of kringen op je tafel komen. 

Wil je liever je buitentafel beschermen tegen vlekken of vuil? Ook dat is geen probleem. Er zijn namelijk veel tafelkleden die geschikt zijn voor buiten. In het bijzonder tafelzeilen. Door hun dikke en gladde bovenlaag kan water er niet intrekken. Hierdoor is het dus perfect beschermt tegen regen. Pas wel op voor zonlicht. Door de UV-straling die in zonlicht zit wordt het tafelkleed aangetast. Het kan namelijk gaan verbleken. Daarom is het aan te bevelen om het tafelkleed binnen te leggen als je het niet meer gebruikt. Hierdoor verleng je de levensduur van je tafelkleed. 

Welke vormen en materialen zijn er?

Er zijn heel veel verschillende soorten tafels. Elke tafel heeft zijn eigen vorm. Sommige zijn rond anderen ovaal of rechthoekig. Het is wel zo handig als je tafelkleed hier goed op aansluit. Daarom zijn tafelkleden er in allerlei verschillende vormen. Naast vormen zijn er ook veel verschillende materialen waarvan tafelkleden gemaakt zijn. Hou je van een warme look in je interieur? Dan kun je kiezen voor een stoffen tafellaken. Een kanten of een katoenen is hiervoor een goede oplossing. Wil je toch een stoffen tafelkleed, maar eentje met een goede bescherming? Dan kun je het beste kiezen voor polyester. Wil je optimale bescherming? Kies dan voor een tafelkleed dat van vinyl is gemaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *