Wonen in een penthouse is de droom

Dit is een van de dingen waar je van droomt wanneer je in jouw tienerjaren zit: in een penthouse wonen. Op een hoge plek waar je boven een hele stad uit kunt kijken, dat is alles wat je wil, toch? Deze droom is voor mij werkelijkheid geworden afgelopen jaar. Nu ik er al een tijdje zit is het tijd dat ik een blog schrijf over de verbouwing van mijn leven. Benieuwd hoe dit is afgelopen? Lees dan snel verder!

Hoe het allemaal begon

Je wil natuurlijk een mooie plek hebben om jouw dagen in door te brengen. Zeker nu met het corona virus, is mijn huis een plek waar ik eigenlijk nooit uit hoef te vertrekken behalve voor het doen van mijn boodschappen. Ik heb alles hier! Maar dat is niet altijd zo geweest.

Toen ik de bezichtiging had, was deze plek nog een oude rooftop bar. Als je er nu naar kijkt zie je dat er nergens meer in terug. Behalve de bar natuurlijk, daar kon ik geen afstand van doen. Het was geen moderne rooftop bar, maar eentje die je juist op het strand zou verwachten. Vrolijke kleurtjes, rieten matten aan de muur, overal gekleurde lichtjes en surfboards aan de muur. Het was een beetje lastig om hier doorheen te kijken maar het is uiteindelijk wel gelukt. Ik zag de plek en dacht: ja, dit wordt mijn nieuwe plek.

Beginnen met verbouwen

Ervan uitgaande dat er nergens water of gasleidingen in de muren zaten ben ik begonnen met het slopen van wanden, vloeren en plafonds. Ik had een tekening laten maken en op basis daarvan ben ik aan de slag gegaan. Het was nog een hele onderneming!

Toch duur het niet lang voor er daadwerkelijk schot in de zaak zat. Na enkele weken lagen er al verwarmingsbuizen, waterleidingen en elektra door mijn vloeren en muren. Het enige wat een beetje achterbleef was de badkamer. Dit kwam meer omdat ik niet helemaal wist wat ik ermee wilde doen.

Uiteindelijk heb ik ervoor gekozen om een ontwerp te laten maken en zowel mijn badkamermeubels als mijn douchewanden bij www.douche-concurrent.nl te bestellen.  Ik ben gegaan voor een moderne industriële look. Zwart stalen douchewanden met een strak badkamermeubel met kom erop. Grote spiegels en mooi mozaïek in verschillende tinten wit. Ik ben meer dan te spreken over het eindresultaat van mijn badkamer. Zeker omdat ik in het begin nog geen idee had wat ik ermee wilde doen!

Ook de rest van het huis is mooi modern geworden. Het hele huis is voorzien van goede zonwerende ramen die rondom de volledige verdieping zijn gemaakt. Dit zorgt voor een prachtig panorama view. Mijn tienerdroom is uitgekomen!