Sigma S2U Nova Satin voor binnenlak

De Sigma S2U Nova Satin is dé lakverf om je hout mee te lakken. Het is geschikt voor meerdere soorten hout. Het is te gebruiken als zowel voorlak als aflak. Voor beide manieren van lakken is deze verf geschikt. Het is niet alleen geschikt voor hout (gegrond), je kan het ook nog eens gebruiken op staal (metaal/geprimerd). Verder kan het ook nog gebruikt worden op andere bestaande verflagen (kunststof/geprimerd). 

De Sigma S2U Nova Satin is een op waterbasis lakverf. De verf is geschikt voor binnen gebruik, niet voor buiten. De verf is dekkend met een zijdeglansen uitstraling. Vandaar de naam Satin. Het is verder krasvast, slijtvast, kindvriendelijk (uiteraard nog steeds wel oppassen met kinderen), huidvetresistent en niet vergelend. 

De verf is aan te brengen met een kwast, een verfroller en een spuit. Laat dit de creativiteit niet tegenhouden, er zullen ongetwijfeld meer mogelijkheden zijn om de verf mee aan te brengen. Een kwast, verfroller en spuit zijn wel de meest gangbare manieren. De verwerkingstemperatuur is 7 tot 30 graden. De verf is stofdroog na één uur, kleefvrij na drie uur en overschilderbaar na vijf uur. 

Voor gebruik moet je enkel even twee minuten roeren, beiden kanten op dus links en rechts. Tijdens het gebruik moet je de verf niet in de zon zetten en de deksel dichtdoen als het niet in gebruik is. Na het gebruiken moet je de deksel weer op de pot doen en de verf op een donkere plek bewaren. 

De verf is te koop bij verf.nl. De verf kost 4,50 – 5,00 euro per vierkante meter. Je kan een pot van 500ml kopen voor €30,52 (hier zit tijdelijk 35% korting op, normaal €46,95). Er is ook een liter variant, te koop voor €48,71 (ook 35% korting, voorheen €74,95). Tot slot is er nog een grotere variant van 2,5 liter. Deze kost €119,56 (voorheen €183,94).