Execution only hypotheek

Regel je eigen hypotheek

Bij een Execution only hypotheek regel je zelf alles voor een hypotheek, hierbij moet je er natuurlijk wel voor zorgen dat je goed op de hoogte bent van alle regels en financiƫle kwesties betreft een hypotheek. Voordeel is wel dat je veel geld kunt besparen hiermee, de verantwoordelijkheid van de hypotheek soort ligt helemaal bij jezelf. Helaas is het niet in alle gevallen mogelijk om zelf een hypotheek af te sluiten, bijvoorbeeld als je een restschuld hebt bij het verkopen van je huidige huis.

Execution only hypotheek

Meestal al een woning op het oog

Je sluit niet zomaar een hypotheek af, je het in de meeste gevallen al een woning op het oog die je wilt kopen. Is het voorlopige koopcontract al getekend? Dan kun je echt beginnen met de Execution only hypotheek, nu begint het rekenen en uploaden van allerlei formulieren. Om te beginnen vul je de persoonsgegevens in, je bruto jaarinkomen en alle uitgaven. Vergeet geen betalingen als een lening en alimentatie want dat wordt ook meegerekend. Op basis van je inkomsten en uitgaven wordt er een berekening gemaakt hoeveel je kunt lenen.

Execution only hypotheek

Maximale hypotheek 

Ook bij een Execution only hypotheek kun je maximaal 100% van de waarde van je huis lenen. Ook heb je nog eigen geld nodig om de notaris te kunnen betalen en overdrachtsbelasting. Bij de meeste hypotheken is een overlijdensrisicoverzekering verplicht, met de verzekeraar kom je een bedrag overeen wat er wordt uitgekeerd als je komt te overlijden. Heb je de hypotheek gekozen die jij wenst dan volgt als laatste een test, hiermee moet je bewijzen dat je over voldoende kennis beschikt om zelf een hypotheek te kunnen regelen.