Overkapping met lamellen: binnen zitten verleden tijd?

Stelt u zich het volgende voor: u zit buiten op uw terras te genieten van de zon. Opeens verschijnen er wolken aan de lucht en steekt er een windje op. Wanneer u de eerste spetters voelt pakt u uw spullen en brengt alles naar binnen. Niks aan te doen denk u misschien, maar een overkapping lamellen is misschien de oplossing. Met een overkapping met lamellen kunt u namelijk onder alle weersomstandigheden buiten genieten. Het biedt bescherming tegen felle zon en andere weersinvloeden als neerslag en sterke wind. Maar hoe werkt een lamellen overkapping precies?

Werking en voordelen

Een overkapping met lamellen is een soort pergola waarvan de horizontale balken (lamellen) kantelbaar zijn. Door ze te kantelen kunt u zo veel zon doorlaten als u zelf wilt. De constructie en de lamellen zijn van metaal en daardoor zeer sterk. Wanneer de lamellen gesloten zijn, is de overkapping waterdicht. U heeft ook de optie screens erbij te nemen. Deze zijn aan de zijkanten van de overkapping aan te brengen. Het zijn oprolbare textieldoeken die op iedere hoogte verstelbaar zijn. De screens bieden privacy en bescherming tegen zon, spatwater en wind.

Een overkapping met lamellen heeft de volgende drie voordelen:

  • Privacy vanuit iedere kijkhoek
  • Bescherming tegen alle weertypen
  • Een stijlvol object in uw tuin

Genieten onder alle weersomstandigheden

In de zomermaanden kan de zon soms te sterk zijn om de hele dag onder te liggen. U kunt dan de lamellen van de overkapping en screens zo afstellen dat zij gedeeltelijk of geheel schaduw geven. Bij koudere weertypen biedt een overkapping met lamellen juist warmte. De warmte van een buitenhaard of warmtekachel kunt u onder de lamellen en screens goed vasthouden. Zo kunt u ook in koudere maanden van de frisse buitenlucht en natuur genieten. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Via onderstaande link vindt u meer informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *