Meubelen kopen voor je interieur: zo maak je er een succes van

Ben jij van plan om nieuwe meubelen aan te schaffen, dan zie je hier waarschijnlijk naar uit. Je krijgt de mogelijkheid om je interieur te verfrissen, aan te laten sluiten bij jouw behoeften en een ruimte te maken waar je met plezier tijd doorbrengt. Meubelen zijn echter niet goedkoop en dat betekent dat je goed wilt nadenken over je keuze. Het is de bedoeling dat je met de beste meubelstukken thuis komt die jou en de rest van de inwoners een lange tijd dienst kunnen doen. Het aanschaffen van nieuwe meubels doe je dus niet zomaar en met de onderstaande tips wordt het vast een succes.

1. Meubelen kopen vergt een goede voorbereiding

Een goede voorbereiding is het halve werk. Het is de bedoeling dat je weet wat je nodig hebt als je een meubelzaak binnen stapt en dat je van tevoren een selectie maakt. Een goede voorbereiding is dan essentieel en dat kun je op verschillende manieren doen:

  • Maak een plattegrond op schaal en plan je inrichting van tevoren goed in. Wat zijn de afmetingen van een eettafel die goed past? Welke meubelen heb je precies nodig en welke plaatsing is efficiënt? Hoeveel ruimte neemt een luie stoel in beslag? Je krijgt dan een perfect idee van wat wel en niet past in jouw kamer.
  • Ook moodboards helpen je bij het vormen van een planning in je hoofd. Je bepaalt dan welke stijl je wilt gebruiken, bijvoorbeeld, en krijgt allerlei ideeën. Begin bij te selecteren wat je mooi vindt, maak een verdeling en je krijgt uiteindelijk een visuele samenvatting van je nieuwe inrichting.
  • Terwijl je je moodboards maakt denk je na over de kleuren en de materialen die je terug wilt laten komen. Wees dan selectief. Op die manier zoek je meubelen bij elkaar die samen een eenheid vormen en voorkom je dat je interieur eruit ziet alsof willekeurig bij elkaar is gevoegd.

2.     Maak een selectie online

Nu je weet wat je mooi vindt, welke meubelen je nodig hebt, welke stijl, kleuren en materialen je wilt toepassen, kun je een selectie maken. En dat doe je erg gemakkelijk online. De meeste grote meubelzaken hebben een webwinkel waar je het assortiment op gemak door kunt lopen. Je neemt je moodboards en plattegrond erbij om te zien of deze meubelen passen bij jouw visie.

3.     Een bezoek aan de winkel

Nu ben je goed voorbereid voor je bezoek aan de winkel. Je weet exact wat je wilt en hebt het assortiment al bekeken. Het is wel belangrijk dat je de meubels in het echt bekijkt, want alleen dan zie je hoe een bepaalde kleur naar voren komt, hoeveel ruimte een kast echt inneemt en hoe comfortabel een zithoek daadwerkelijk is. Daarnaast staan er in een winkel medewerkers tot je beschikking die je direct aan de mouw kunt trekken met je vragen. Je hebt dan zelf de keuze of je je meubelen daar in de winkel wilt bestellen, of later online. Klik hier om direct online te shoppen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *