Magnum vloerverwarming voor over de afwerkvloer of tegelvloer

Magnum vloerverwarming is speciaal ontwikkeld om over een afwerkvloer of tegelvloer te leggen. Voor het aanleggen van dergelijke vloerverwarming hoeft dus niet de gehele vloer gesloopt te worden. Ideaal dus voor al bestaande huizen. In nieuwbouwwoningen wordt vaak vloerverwarming aangelegd in de vorm van buizen, waarna de vloer gestort wordt. De Magnum vloerverwarming bestaat niet uit buizen maar uit een mat. Deze mat kan eenvoudig in een lijmlaag of egalisatielaag worden meegenomen. 

Magnum vloerverwarming in de vorm van een mat

De mat waarin de vloerverwarming zit verwerkt is slechts 4 millimeter dun. Doordat de mat vrijwel direct onder de oppervlakte van de vloer ligt, wordt de opwarmsnelheid van de vloer verhoogd. Daardoor is dit vloerverwarmingssysteem uitermate geschikt voor ruimtes zonder permanente bezettingsgraad. Denk bijvoorbeeld aan badkamers, hobbyruimtes, een recreatiewoning, logeerkamer, toiletruimtes enzovoorts. De matten van de Magnum vloerverwarming zijn verkrijgbaar in verschillende oppervlaktes vanaf 0,75 vierkante meter tot maar liefst 24 vierkante meter.

Waarom deze vloerverwarmingsmatten uniek zijn?

Wat de Magnum vloerverwarming pas echt uniek maakt is de verwarmingskabel. Deze is namelijk aan het einde doorverbonden waardoor er slechts aan één zijde een voedingskabel nodig is. De doorverbinding is onzichtbaar verwerkt in alle kabels van de vloerverwarmingsmatten. Hierdoor hoeft er geen retour naar de thermostaat aangelegd te worden. Dit maakt het installeren van deze elektrische vloerverwarming super eenvoudig!

Een complete set of enkel onderdelen

Het is mogelijk om de Magnum vloerverwarming in onderdelen te kopen, maar wanneer je de gehele vloer nog dient aan te sluiten kan een complete set eenvoudiger zijn. Een set bestaat uit:

  • Verwarmingsmat, 150 Watt per vierkante meter
  • Een magnum MRC WiFi-thermostaat inclusief vloersensor
  • De flexibele buis voor de sensor
  • Uitgebreide installatievoorschriften
  • Controle-Checkkaart voor de installatie.

In vier stappen de elektrische vloermatten installeren

Er zijn slechts vier stappen die je dient te doorlopen voordat de elektrische Magnum vloerverwarming klaar is voor gebruik. Je start met de voorbereiding, daarna volgt het aanbrengen van de isolatie, het bevestigen van de verwarmingsmatten en als laatste het installeren van de thermostaat. Wanneer je een complete set hebt aangeschaft bestaat de voorbereiding uit het kopen van een inbouwdoos met dubbele onderuitgang en een PVC elektrabuis voor aansluitdraden. Vervolgens moet er ook een sleuf gefreesd worden voor de aansluitdraden en vloersensor. Je bepaalt waar de vloerverwarming komt te liggen en waar je de thermostaat wilt plaatsen.

Het aanbrengen van de isolatie en het bevestigen van de verwarmingsmat

Een goed geïsoleerde vloer zorgt voor een hoger rendement uit de vloerverwarming. Het is dus aan te raden om de vloer extra te isoleren. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld de polystyreen hardfoam isolatieplaten. Dit zijn drukvaste isolatieplaten die aan beide zijden voorzien zijn van een mortel-coating. Op deze platen lijm je de magnum vloerverwarming en leg je vervolgens de tegelvloer. De matten worden dus in de egalisatielaag aangebracht. De matten zelf zijn eenvoudig met dubbelzijdige tape aan de ondervloer te bevestigen zodat ze niet verschuiven.

Wil je meer informatie over het aanleggen van vloerverwarming? Of wil je producten aanschaffen om de elektrische verwarming te gaan leggen? Kijk dan eerst op Vloerverwarmingstore.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *