Lijsten kopen voor in je interieur, waar rekening mee houden?

Lijsten zijn zoveel meer dan slechts de omkadering van een bepaalde foto of bijvoorbeeld een bepaald schilderij. Voor een lijst geldt dan ook dat ze over meerdere functies beschikt. In eerste instantie is ze verantwoordelijk voor het beschermen van het werk. Daarnaast is het zo dat ze uiteraard ook over een visuele functie beschikt. Een lijst kan namelijk het werk dat ze omlijst versterken doordat ze er beduidend meer “body” aan geeft. Anderzijds is het ook mogelijk dat frames de creatieve visie van een bepaald werk extra in de verf kunnen zetten. Hoe dan ook, wil jij graag één of meerdere lijsten aanschaffen om in je interieur te integreren? Dan zullen de tips die je kan ontdekken hier op deze pagina je daar ongetwijfeld bij kunnen helpen.

1.) Welke stijl heb je in gedachten voor je lijsten?

Het spreekt voor zich dat de stijl ongelofelijk belangrijk is. Dit omdat ze ofwel feilloos zullen opgaan in de stijl van je interieur ofwel er glansrijk tussenuit zullen springen. In principe is het zo dat het merendeel van de mensen ervoor kiezen om de stijl van hun interieur door te trekken in hun wanddecoratie. Dit betekent concreet dat je bijvoorbeeld veelal houten lijsten geïntegreerd ziet worden in een landelijk interieur. Daarnaast komen frames van bijvoorbeeld glas optimaal tot hun recht in een modern interieur, etc. Hoe dan ook mag het duidelijk zijn dat je de uitstraling van elke lijst in je huis beter goed kan afstemmen op de gekozen stijl van het interieur. 

2.) Hoe groot moeten de lijsten zijn die je gaat kopen?

Ook belangrijk om rekening mee te houden zijn de afmetingen waar de lijsten die je gaat kopen over moeten beschikken. Wat dit betreft zal je in eerste instantie na willen gaan of de afmetingen voorkomen in het standaard assortiment of niet. Is dat niet het geval? Dan hoef je nog niet meteen te wanhopen. Het is in de praktijk namelijk eveneens mogelijk om bijvoorbeeld een lijst op maat te laten maken. Op deze manier kan je volledig zelf bepalen wat nu de afmetingen zijn waar je behoeften aan hebt. Dit is in het bijzonder interessant voor werken die over niet bepaald standaard afmetingen beschikken. Let wel, maatwerk oplossingen zijn altijd net wat duurder.

3.) Uit welk materiaal wil je graag dat de lijsten zijn vervaardigd?

Tot slot is er natuurlijk ook nog een derde factor waar je rekening mee zal willen houden. Wat namelijk ook te denken van het materiaal waar je lijst uit vervaardigd moeten zijn? Wat dit betreft zal je kunnen vaststellen dat er op de markt verschillende mogelijkheden zijn terug te vinden. Er wordt op dit vlak een onderscheid gemaakt tussen de volgende opties:

  • Houten frames; 
  • Aluminium wanddecoraties; 
  • Kunststof frames.

Eventueel zou je er ook voor kunnen kiezen om volledig glazen lijsten te gebruiken. Voor welk soort materiaal je finaal gaat kiezen is natuurlijk grotendeels bepalend voor de uitstraling waar je lijst over zal komen te beschikken. Denk hier dus in eerste instantie eventueel al een beetje over na. Zo voorkom je dat je halsoverkop een bepaalde keuze dient te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *