kunstgras in de tuin

Kunstgras in de voor of achtertuin?

Steeds meer mensen stappen over op kunstgras in de tuin. Ieder heeft zo zijn eigen reden om over te stappen op kunstgras in de tuin. De een doet het bijvoorbeeld voor de esthetische meerwaarde die het biedt. Het voordeel van kunstgras is dat het altijd mooi groen blijft. Of het nu heel veel regent of juist heel erg droog is, kunst gras ziet er altijd uit alsof het in de best mogelijke staat is. Er zijn ook een aantal andere redenen waarom mensen kunst gras te willen hebben. In dit artikel zullen we een aantal van deze redenen opnoemen en ook uiteenzetten waarom kunstgras het beste in de achtertuin kan worden gelegd.

kunstgras in de tuin

Algemene voordelen van kunstgras

Je kunt je grasmaaier wel vaarwel zeggen. Met kunstgras in je achtertuin hoef je nooit meer te maaien. Kunstgras is dus bijzonder onderhoudsvriendelijk en niet onderhouds intensief. Ook andere zaken die komen kijken bij het onderhoud van natuurlijk gras gaan vervallen. Je hoeft bijvoorbeeld nooit meer het gazon te bemesten. Ook hoef je nooit meer lelijke kale plekken op te vullen met nieuw graszaad. Ook hoef je nooit meer je gras te besproeien met water. Dit scheelt je weer een flink bedrag op de waterrekening. De meeste varianten van kunstgras zijn ook bestand tegen intensief gebruik. Dit betekent dat er altijd op gesport kan worden en gespeeld kan worden. Ook huisdieren kunnen probleemloos hond lopen en spelen op het kunstgras. Zelfs als ze hun behoefte doen is dit geen probleem door het vaak aanwezige drainagesysteem.

Kunst gras in de voortuin of in de achtertuin?

Het hangt af van welke van de twee tuinen je het meeste en het meest intensief gebruikt. Als je van alles af wilt zijn dan is het misschien het makkelijkst om zowel de voortuin als de achtertuin te voorzien van kunstgras. Wanneer je een keuze wilt maken, maak dan de keuze voor het gasveld dat het meest intensief zal worden gebruikt. Dit is vaak de achtertuin omdat deze tuin qua oppervlakte groter is en meer privacy biedt. Op deze manier creëer je in je achtertuin een geweldige, onderhoudsvrije – maar prachtig groene omgeving.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *