Kapschuur als overkapping is handig in alle seizoenen

Wil je langer van jouw tuin kunnen genieten en zoek je naar een manier met de beste prijs-kwaliteitsverhouding? Overweeg dan zeker de mogelijkheid voor het plaatsen van een kapschuur in hout of in een ander duurzaam materiaal. Een kapschuur kan voor de meest uiteenlopende doelen gebruikt worden in alle seizoenen. Vanaf de eerste deugddoende lentedagen tot de herfst en zelfs op zachte winterdagen kun je onder de kap genieten van je tuin, zeker met een heater of terrasverwarmer. In de winter is de schuur een geschikte opbergplaats voor je tuinmeubelen en je niet winterharde planten.

Een kapschuur, wat is dat eigenlijk?

Een kapschuur bestaat uit een achterwand en één of meerdere zijwanden. Deze schuurvorm is vooraan volledig open. Daarmee heb je niet alleen een praktische en stijlvolle schuur maar ook een soort van blokhut, uitgerust met een gezellige overkapping om zelfs bij tegenvallende weersomstandigheden buiten in je tuin te kunnen vertoeven. Kapschuren worden gemaakt van heel wat verschillende materialen en zijn er in meerdere modellen, uitvoeringen en afmetingen. Deze kapschuren vallen vooral op door hun hoge nok.

Verscheidene soorten kapschuren

Kapschuren bestaan uit diverse soorten en maten. De kapschuur constructie varieert van klassieke schuren met een plat dak tot uitvoeringen uitgerust met een hellend dak en een nog hogere nok dan gewoonlijk. Een kapschuur kent meerdere functies. Zo doet dit bouwwerk vaak dienst als extra opbergruimte of als een stijlvolle en gezellige overkapping.

De afmetingen van je toekomstige schuur

Waar ga je deze schuur voornamelijk voor gebruiken? Dat bepaalt namelijk niet alleen de afmetingen die je nodig hebt, maar zeker ook het materiaal en de inplantingsplaats van je kapschuur. Je kiest daarom het best voor een multifunctionele schuur, deze zijn zeer geschikt om te gebruiken voor de meest uiteenlopende zaken.

Verscheidene voordelen makkelijk op een rijtje gezet

Een kapschuur in je tuin heeft veel voordelen. Een aantal van deze zullen we hieronder beschrijven voor je:

  • Vergroot je ruimtelijk gevoel door zijn hoge nok en open voorgevel.
  • Een schuur als deze is niet alleen een handige opslagplaats, maar ook fijn als terrasoverkapping zodat je bij minder goed weer toch lekker in de tuin kunt zitten.
  • Strak en landelijk karakter: zeker bij het gebruik van Douglas hout. Kapschuren passen ook in landelijke tuinen en bij een landelijke bouwstijl.
  • Geeft nog meer uitstraling aan je tuin.
  • Voor een kapschuur heb je in de regel geen vergunning nodig van de gemeente voor de plaatsing hiervan.

Materiaal voor je kapschuur

Bij de bouw van kapschuren wordt vaak voor zacht vurenhout gekozen. Let wel op dat de zachte houtsoorten een beschermlaag zoals vernis of beits nodig hebben. Een duurzame en harde houtsoort die het goed doet zonder beschermlaag is Douglas hout, dat is een duurzame houtsoort afkomstig van Europese naaldbomen. Douglas hout gaat gemiddeld 35 jaar en zelfs langer mee. Douglas hout zonder beschermlaag verkleurt uiteindelijk en maakt je schuur nog stijlvoller

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *