houten vloer

Je studentenkamer optimaal inrichten

Je hebt hoogstwaarschijnlijk niet zoveel geld, maar toch wil of moet je op kamers om iedere dag weer op tijd voor college te zijn. Als je al weinig geld hebt, dan is het inrichten van een (studenten)kamer een ware nachtmerrie. Je bent veel meer geld kwijt dan je begroot had en er komen veel meer dingen bij kijken. Wel wil je natuurlijk dat je kamer er fatsoenlijk, of zelfs meer dan dat, uitziet. Daar gaan we je bij helpen. Hier een aantal tips:

Betaalbare maar mooie stijl

Het liefst wil je natuurlijk zo goedkoop mogelijk uit zijn en een zo mooi mogelijk interieur. Het is zeker wel mogelijk. Je kunt het zo duur maken als je zelf wil en daarom is er ook heel wat mogelijk voor de kleine portemonnee. Het ligt eraan welke stijl je wil. Maar stel dat je gaat voor een chique uitstraling, dan is dat zeker mogelijk. 

Kies bijvoorbeeld voor een houten vloer gecombineerd met witte muren en donkere meubels. De houten vloer kun je relatief goedkoop kopen bij een bouwmarkt of vloerenwinkel, zowel online als offline. De muren kun je zelf verven met goedkope verf en de meubels kun je vinden bij een kringloopwinkel of je kunt je kledingkast of tv-meubel van je ouderlijk huis meenemen en deze zelf verven. Met een beetje moeite zul je een erg mooi resultaat kunnen krijgen.

Hulp zoeken

Het inrichten van je studentenkamer kan best wel wat tijd in beslag nemen. Je wil het natuurlijk meteen goed doen en dat in een paar uurtjes gedaan. Althans, als je hulp krijgt zal dit zeker wel sneller gaan. Als student heb je het al druk genoeg met school en huiswerk en daarom kun je wel wat hulp gebruiken. Meer handen maken licht werk zeggen ze ook wel eens. Vraag je vrienden of ouders om te helpen met verhuizen en/of verbouwen. Zo kun je snel intreden in je studentenkamer. Naast de hulp die ze je bieden bij het verhuizen kunnen ze je ook helpen met advies rondom je interieur. Vraag daarom zeker wat ze van je interieur vinden. Misschien komen ze wel met hele nieuwe ideeën waar je uiteindelijk veel aan hebt.