Je huis in een gym veranderen

Je huis in een gym veranderen

Het maakt niet uit wat je doel is, thuis trainen is een geweldige manier om fit te worden zonder dat je daarvoor een lidmaatschap van een sportschool nodig hebt. Maar voordat je jezelf gewichten, een yogamat en een loopband koopt, moet je even nadenken over wat voor soort oefeningen je wilt doen. Zoek dan uit hoeveel ruimte je nodig hebt en wat voor soort apparatuur je nodig hebt om ze te doen. Klaar om je eigen fitnessruimte te creëren? Hier zijn tips om aan de slag te gaan.

Werk met de ruimte die je hebt

Als je veel extra ruimte hebt voor een sportschool, heb je veel mogelijkheden. Maar als de ruimte beperkt is, is het belangrijk om trainingen te kiezen die niet veel nodig hebben. Klassieke oefeningen, zoals push ups, sit ups, squats en lunges, vereisen geen tonnen ruimte en leveren toch resultaat op. Voor cardio thuis, probeer dan eens touwtjespringen. Het is geweldig om je bloed te laten pompen en heeft ook niet veel ruimte nodig.

Neem een spiegel

Er is een reden waarom sportscholen overal spiegels hebben. Door naar jezelf te kijken, kun je je vorm corrigeren en blessures tot een minimum beperken. Dat is vooral belangrijk voor als je alleen aan het trainen bent en je niet iemand hebt die je vorm corrigeert. Hoewel het geen vervanging is voor een personal trainer, kan een full-size spiegel in je oefenruimte je helpen om goed te trainen.

Tweedehands gymspullen kopen

Een geweldige plek om trainingsapparatuur te vinden, en een paar dollar te besparen, is Marktplaats. Je kunt een lijst vinden na de vermelding voor loopbanden, halters, barbels, hometrainers, banken, trekstangen en nog veel meer – hoewel de selectie zal variëren op basis van waar je woont natuurlijk.

Ga wandelen
Je kunt ook gewoon gaan wandelen. Dat doe je niet thuis, maar in de buurt. Gebruik je nieuwe fitness huis voor krachtoefeningen en voor je het weet, ben je klaar voor het wandelen van langere afstanden. Die kun je in Nederland vinden, maar ook in Duitsland. Zo heb je bij de Oosterburen fantastische lange afstandswandelpaden zoals de Rothaarsteig en de Malerweg Duitsland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *