Hou de zon tegen met deze typen zonnewering

zonnewering

zonnewering

In de zomer kan jouw woning behoorlijk opwarmen door zonlicht dat via je ramen naar binnen schijnt. Op hele warme dagen kan dat ontzettend benauwd worden, daarom wil je je huis zo koel mogelijk houden. Airco’s en ventilatoren zijn dan een must, maar je kan ook een groot deel van de warmte buiten laten. Door zonlicht te blokkeren met zonnewering houd jij je huis een stuk koeler in de zomer. Wij hebben vijf verschillende zonneweringen voor je op een rijtje gezet, dus lees snel verder.

Knikarm zonnescherm 

Een knikarm zonnescherm is een zonnewering die niet alleen zon tegenhoudt bij het raam, maar ook schaduw biedt voor je terras. Dankzij de knikarm kan je er vrij onderdoor lopen en dus ook een terrasset verkoelen in de hete zomers.

Screens

Een screen is een speciaal doek dat verticaal langs je raam loopt. Het kan eenvoudig uit- en opgerold worden zodat je hem alleen gebruikt wanneer dat nodig is. Naast het tegenhouden van zonlicht is dit echt een privacy beschermer. Mensen van buiten kunnen niet naar binnen gluren terwijl jij nog wel naar buiten kan kijken.

Markiezen

Markiezen bestaan al erg lang, namelijk al minstens 150 jaar. Het ontwerp is dus al redelijk oud, maar nog steeds erg populair vanwege het karakteristieke uiterlijk. Markiezen kunnen ook in en uitgeklapt worden, zodat je ze alleen gebruikt wanneer ze nodig zijn. Het doek van een markies is overigens wel vuil en regen bestendig, maar voor een langere levensduur raden wij aan om hem in te klappen in de herfst en winter.

Uitvalschermen

Dit type zonnewering kom je het meeste tegen. Een uitvalscherm is vrij identiek aan een knikarm zonnescherm, het verschil zit hem in de armen. Deze zitten bij een uitvalscherm namelijk wel in de weg als je er onderdoor wilt lopen. Daarom is dit type zonnewering meer geschikt voor ramen waar je niet onderdoor wilt lopen zoals ramen op een hogere verdieping.

Buitenjaloezieën 

Als laatste is er ook nog de buitenjaloezie. Jaloezieën zie je vaak aan de binnenkant van een huis, maar om warmte buiten te houden moeten ze natuurlijk aan de andere kant van het glas hangen. Buitenjaloezieën zijn gemaakt van een sterker materiaal dat bestand is tegen wind, regen, zonlicht en vuil. Het grote voordeel met dit type zonnewering is dat je eenvoudig de hoeveelheid lichtinval kan regelen.


Wil je meer informatie over deze typen zonnewering en eventuele prijzen? Kijk dan bij Sungo Zonwering om te zien wat de beste optie voor jouw woning is. Je kan een afspraak maken zodat je advies op maat krijgt, op die manier kan je nooit verkeerd kiezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *