berg makelaardij

Hoe zorg je ervoor dat je woning meer waard wordt?

Als je een woning bezit of koopt is het natuurlijk wel fijn om te weten hoeveel het waard is en of het op den duur meer waard zal gaan worden. Je bent afhankelijk van de ligging, de voorzieningen in de omgeving en de potentie. Toch is het ook zo dat je zelf dingen kunt doen om de waarde van je woning op te krikken. Wil je weten hoeveel je woning waard is? Laat dan een taxatierapport opstellen door een taxateur of makelaar zoals Berg Makelaardij.

Woningwaarde

De locatie van je woning speelt nog altijd een grote rol bij de bepaling van de waarde. Soms is het zo dat de markt zich zo beweegt dat je woning en de woningen in de buurt meer waard worden. Dit kan komen door bouwplannen in de buurt, wat voor voorzieningen er in de wijk of buurt zijn en de vraag ernaar.

Woon je bijvoorbeeld in het mooie IJsselmuiden en wil je weten hoeveel je woning waard is op dit moment? Kies voor het gemak dan ook voor taxatie in IJsselmuiden. Op die manier weet je hoeveel je woning waard is en staat het zwart op wit. Als je je huis dan ooit wil verkopen is dit ook weer een voordeel. Ook weet je dan hoeveel je huis waard is geworden door de jaren heen als je na een paar jaar, of wanneer je iets hebt verbouwd aan je huis, weer een taxatie laat uitvoeren.

Verbouwen

Zoals eerder genoemd kun je zelf ook een handje helpen om de waarde van je huis te laten stijgen. Denk aan een nieuwe badkamer, een nieuwe keuken, isolatie, een nieuwe dakkapel, vloerverwarming, etc. Dit zijn allemaal extra’s die niet iedere woning standaard heeft en waarvoor een investering nodig is geweest. Als je huis dat al heeft, zullen anderen dit niet meer hoeven doen en is het ook meer gewild dan andere huizen.

Voorzieningen

Het is niet per se nodig om te verbouwen. Soms heeft je huis ook al de juiste voorzieningen die mensen zoeken, zoals een garage of parkeerruimte. Dit heeft niet ieder huis en daarmee is je huis ook al iets unieker. Als de vraag dan stijgt, dan zullen er ook minder woningen overblijven zoals de jouwe. Daarnaast is een tip om je woning goed te onderhouden. Je woning moet er ook aantrekkelijk uitzien en alles moet in orde zijn. Achterstallig onderhoud is niet aantrekkelijk. Zo haal je er ook het maximale uit.