Hoe wordt spelen gestimuleerd met speelhuisjes?

Het is vaak de droom van ieder kind, een eigen speelhuisje in de tuin. Vaak kunnen kinderen zich uren vermaken in hun eigen kleine huisje. Hier kunnen ze in spelen in weer en wind. Tegenwoordig zijn er vele verschillende modellen op de markt. Dit is een reactie op de vele vraag naar deze speelhuisjes. Dat komt omdat een houten speelhuisje in elke tuin past. Elk model heeft een eigen uitstraling en unieke afmetingen. Een huisje is ook leuk uit te breiden. Maak er bijvoorbeeld een speelhuisje met glijbaan, schommel of ander speeltoestel van. Ook heeft een speelhuisje meerdere voordelen voor kleine kinderen.

De voordelen van een speelhuisje

Voor kinderen heeft een houten speelhuisje in de tuin vele voordelen. Veel meer dan mensen in de eerste instantie denken. Het buitenspelen in de tuin zorgt voor een actief en gezond kind. Bovendien ontwikkelt hierdoor hun botten en spieren. Daarnaast stimuleert dit spelen de coördinatie van een kind. Vervolgens heeft dit een positief effect op de slaapkwaliteit. Maar de voordelen houden hier niet op. In een speelhuisje kan ook samen met andere kindjes gespeeld worden. Oftewel, het verbetert de sociale vaardigheden. Ook alleen spelen heeft een positieve impact. Het wekt onafhankelijkheid en verantwoordelijk bij kinderen op.

Het populairste model uitgelicht

Tegenwoordig is het van speelhuisjes assortiment erg ruim. Een voorbeeld hiervan is het speelhuisje Louise. Dit is een compact huisje van kwalitatief hout. Dit is een van de populairste speelhuisjes in Nederland. Het huisje bestaat uit een 2-delige deur en ramen met luikjes aan de zijkant. Het huisje is relatief simpel, waardoor het in elke tuin past. Bovendien is speelhuisjes Louise in een luxe versie te verkrijgen.  Deze heeft een grote omvang. Hierdoor heeft dit huisje ook een raam aan de voorkant naast de deur. Beide modellen hebben kwalitatief hout dat jaren meegaat. Dit hout is ook erg leuk om te schilderen. Het speelhuisje bevat een bodem en is volledig waterdicht.

Eindeloos speelplezier

De meeste houten speelhuisjes zijn gemaakt van geïmpregneerd FSC-hout. Hierdoor zijn ze beschermd tegen schimmel en blijven ze langer mooi. De speelmogelijkheden in een speelhuisje zijn eindeloos. Kinderen kunnen hier binnenin spelen met hun speelgoed. Het is ook leuk om het speelhuisje huiselijk in te richten. Zo kunnen kinderen zich alleen of samen urenlang spelen. Ongeacht het model of de grootte van het huisje, een kind kan zich gegarandeerd vermaken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *