Hoe kies je een geschikt kussen tegen nekpijn

Hoe kies je een geschikt kussen tegen nekpijn?

De meeste Nederlanders slapen tussen de 6 à 8 uur per dag. Door dagelijks een dergelijk aantal uur te slapen, sta je meestal uitgerust op. Hierdoor begin je weer vol energie aan de nieuwe dag. Helaas staat lang niet iedereen altijd even lekker op. Mogelijk heb je niet goed geslapen, maar misschien heb je ook wel een zere nek. Dit kan zo nu en dan gebeuren, maar het moet geen gewoonte worden. Sta jij ’s ochtends regelmatig op met nekklachten? Dan wordt het tijd om op zoek te gaan naar een ander hoofdkussen. Maar hoe kies je eigenlijk een geschikt hoofdkussen tegen nekpijn? Wij helpen jou in deze tekst een handje om te filteren in het grote aanbod hoofdkussens.

Kijk naar jouw slaaphouding
Wanneer je een hoofdkussen zoekt tegen nekpijn, moet je allereerst naar jouw slaaphouding kijken. Iedere Nederlander ligt ’s nachts in een andere houding. Zo slaapt de één op zijn zij, terwijl de ander op zijn rug of buik slaapt. Slaap jij ’s nachts voornamelijk op je zij? Dan raden wij je aan om voor een hoog hoofdkussen te gaan. Om de juiste hoogte van jouw kussen te bepalen, kijk je naar de breedte van jouw schouders. Jouw nekwervels moeten immers wel in een horizontale lijn liggen.

Mensen die op hun buik slapen, hebben meer baat bij een plat kussen dan een hoog kussen. Ook met een plat kussen kun je nog nekpijn krijgen. Wanneer je op jouw buik slaapt, komen jouw nekwervels namelijk niet tot rust. Ze staan constant onder spanning en dat kan een pijnlijke nek tot gevolg hebben. Tot slot hebben we de rugslapers. Slaap jij op je rug? Kies dan voor een kussen met een gemiddelde hoogte. Zodoende weet je zeker dat jouw nekwervels in de juiste houding liggen en zich ontspannen. De kans op nekklachten is hierdoor een stuk kleiner. 

Let goed op de vulling van het kussen
De hoogte van een kussen speelt mee bij het voorkomen van nekpijn, maar dit is niet het enige. Nee, want ook de vulling speelt een belangrijke rol. Zo slaapt de één liever op een kussen met zachte vulling, terwijl de ander voorkeur heeft voor een zacht kussen. Zoek je een zacht kussen dat tegelijkertijd ondersteuning biedt voor jouw nek? Dan is een latex hoofdkussen aan te raden. Een kussen van latex biedt allereerst de juiste pasvorm, maar zorgt er ook voor dat jij in de juiste houding ligt.

Wanneer je voor een latex kussen kiest, maakt het overigens niet uit wat jouw slaaphouding is. Het kussen zorgt er namelijk altijd voor dat jouw lichaam in de juiste houding ligt, of je nou op jouw buik, rug of zij slaapt. Jouw hoofd en ruggengraat liggen hierdoor altijd in een rechte lijn. Dit zorgt allereerst voor een goede nachtrust, maar met een latex hoofdkussen ben je ook verlost van nekpijn wanneer je ’s ochtends wakker wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *