Hoe kies je een binnendeur; een paar handige tips

interieur deuren kiezen

Je hebt leuke decoratie neergezet, schilderijen en foto’s opgehangen, maar als je rondkijkt in de kamer valt je oog op je deuren. Eigenlijk passen ze niet meer helemaal in je huidige interieur. Tijd om nieuwe binnendeuren uit te kiezen dus! Maar hoe doe je dat? Deuren zijn een vaak overgekeken onderdeel van het interieur, dus niet gek dat je nog geen idee hebt. Check daarom snel de tips in deze blog! Heb je hieronder onze tips gelezen, dan kun je gaan kijken bij Deurmarkt voor meer info over deuren en er meteen een uitzoeken.

Kies de stijl van de deur

De juiste deur kan sfeer en karakter aan je interieur toevoegen. Omdat je de deur met je interieur wilt matchen, is het eerste waar je naar kijkt bij de deur, de stijl. Ga je voor strak en modern, of houdt je van ornamenten en veel details? Of zijn Franse deuren meer jouw stijl? Heb je druk behang, dan wil je misschien kiezen voor een meer rustig deurdesign. Door naar de ruimte te kijken kun je al veel opties elimineren. Daarnaast moet je kijken naar welke grootte bij de ruimte past. Een grote indrukwekkende deur geeft natuurlijk een andere uitstraling dan een lange slanke deur.

Ga voor functionaliteit

Vergeet niet dat je ook moet letten op naar welke kant je de deur wilt openen. Niet alleen moet je daarbij letten op of de deur naar binnen of naar buiten open gaat, maar ook aan welke kant de hendel van de deur zit. Zit de hendel aan de rechterkant van de deur wanneer de deur naar je toe opent, dan is het een rechtshandige deur. Zit de hendel aan de linkerkant wanneer de deur naar je toe opent, dan is het een linkshandige deur. Houdt goed in de gaten dat je de deur besteld met de juiste manier van openen voor de kamer(s) in jouw huis.

Dit kan dus ook betekenen dat je dezelfde deur meerdere malen koopt met verschillende manieren van openen. Als het kan, kies er dan niet voor om de deuren te laten openen richting de hal. Dat zou namelijk erg onhandig zijn als er iemand in de hal langsloopt.

Een deur is niet zomaar een deur

Natuurlijk denken veel mensen ‘een deur is toch maar een deur’ maar omdat je een deur meerdere malen per dag gebruikt en niet zomaar een andere kiest om de stijl, is het het zeker waard om je je te verdiepen in je keuze. Hopelijk helpen deze tips je bij het kiezen van een nieuwe deur!