Tuinmeubels Dronten

Hoe bereid je je tuin voor op de kou

De koudere maanden komen er weer aan en dat betekent dat jouw tuin weer wat aandacht nodig heeft! Een grote kans dat jouw tuin er minder gezellig bij ligt en dat de sfeer zo goed als weg is. Toch kun je optimaal genieten van jouw tuin wanneer je hier goed mee om gaat.

Bescherm planten

Door het tuinieren in de zomermaanden, zullen er planten in jouw tuin staan die niet tegen de kou kunnen. Wil je deze beschermen? Verpoot deze planten en zet ze binnen. Daarnaast kun je bloembollen beschermen door er een beschermlaagje op te leggen. Dit kan door bijvoorbeeld boomschors of houtsnippers. Haal ook vooral planten weg die echt dood zijn gegaan, zodat je ruimte hebt voor nieuwe beplanting.

Hou het kleurrijk

Nu de zomermaanden voorbij zijn, betekent het niet dat je geen kleur meer kan creëren in jouw tuin. Het is van belang dat je weet welke planten en struiken winterbestendig zijn. Voorbeelden van winterbestendige planten en struiken zijn: buxus, skimmia, bergthee, winterheide en hulst.

Tuinmeubels

Tuinmeubels zijn essentieel om jouw tuin gezellig te maken, zodat je er ook in de wintermaanden van kan genieten. De drempel om nu in de tuin te gaan zitten is waarschijnlijk erg hoog, te hoog. Deze drempel neem je weg door een heerlijke loungeset te plaatsen met terrasverwarming. Zorg er ook voor dat je beschermhoezen hebt voor de loungeset, zodat deze niet aangetast worden door het weer.

Help dieren

Dieren hebben het in de wintermaanden moeilijker door het gebrek aan voedsel. Je kunt voor deze dieren zelf een plek maken waar zij terecht kunnen voor voedsel. Zowel vogels als egels vinden een plekje van ‘rommel’ heerlijk om in te wroeten. Egels zoeken er voornamelijk bescherming tegen de kou en vogels zijn graag op zoek naar voedsel in een plek waar takjes en bladeren liggen. Hier kun je dus een handjevol pinda’s of vogelvoer verstoppen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *