Vintage meubels zijn hip en trendy

Hip en Trendy; Vintage meubels

Tegenwoordig heb je ontzettend veel keuze bij woonwinkels in Overijssel om je huis leuk in te richten. Toch lijken veel interieurs hetzelfde en ondanks dat er ontzettend veel keuze is, blijft het voor mensen lastig om een persoonlijk woonstijl te creëren. Mensen ervaren keuzestress en lijken daardoor altijd voor de meest makkelijke optie te kiezen; een ‘standaard’ interieur. Wanneer je op zoek bent naar een origineel interieur is vintage meubilair mogelijk een interessante optie. Steeds vaker zie je vintage meubilair terug keren in de moderne huiskamers en dit kan een leuke twist geven aan het interieur. Het kan even wennen zijn om je interieur met ‘oude’ meubels in te richten, maar dit is eigenlijk heel erg hip en trendy.

Wat is vintage meubilair?

Het woord ‘vintage’ is een kenmerk van een meubel en duidt een bepaalde tijdperiode van meubels aan. Over het algemeen praten we over vintage meubels wanneer deze gemaakt zijn in de jaren vijftig, zestig, zeventig, tachtig en soms de jaren negentig. Vintage meubels moet je niet verwarren met retro meubels. In tegenstelling tot vintage meubels zijn retro meubels gemaakt in deze tijd met de uitstraling van de meubels van vroeger. Vintage meubels daarentegen zijn wel oud en worden vaak ter inspiratie voor retro meubels gebruikt. Vintage meubelen zijn eigenlijk altijd tweedehands en retro meubelen zijn gloednieuw maar zijn zo ontworpen dat ze een uitstraling hebben van de meubels van vroeger. 

Tweedehands vintage meubelen

Om je huis mooi in te richten met vintage meubilair is het soms niet eens nodig om direct ervoor te betalen. Vraag eens je ouders, tante, oma of je eens op zoek op zolder naar meubilair van vroeger. Veel mensen bewaren oude meubels en niet geschoten is altijd mis! Niet alleen vintage meubilair is mogelijk leuk om te gebruiken, maar ook accessoires kunnen een mooie uitstraling hebben. Naast dat vintage meubilair origineel en hip is, brengen deze meubels ook een verhaal met zich mee. Want juist die ene stoel die jarenlang op zolder heeft gestaan, was vroeger misschien de stoel waar opa de kinderen in voorlas. Mocht er niks leuks liggen op zolder, dan kun je altijd nog het internet afspeuren naar tweedehands vintage meubels. Kijk bijvoorbeeld eens op marktplaats, hier vind je duizenden tweedehands vintage meubels die het liefst zo snel mogelijk weg mogen. Daarnaast kun je ook eenvoudig vintage en retro meubels online bestellen bij talloze webshop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *