Hier zijn deurluifels handig voor

Deurluifels

Het is je ongetwijfeld wel eens overkomen: je komt thuis aan, het regent bakken uit de lucht en je wil snel naar binnen rennen vanuit je auto. Maar dan merk je dat je de sleutels niet kunt vinden. Daar sta je dan, voor je deur in de stromende regen. Doorweekt kom je binnen ook al was je met de auto. Wat irritant! Deurluifels bieden de oplossing.

Deurluifels

Dak boven je hoofd

Deurluifels zijn speciale luifels of dakjes boven een deur, terras of raam. We zien ze het meeste boven een voordeur omdat je juist daar wel eens stil moet staan. Bijvoorbeeld omdat je de sleutel niet kunt vinden dus. Dan is het handig als je even rustig droog kunt staan terwijl je zoekt. Maar de deurluifel heeft nog meer voordelen.

Een warme dag

Wie een intercom systeem heeft zal gemerkt hebben in hete zomers dat het niet ideaal is als je daar de hele dag de volle zon op hebt. Daardoor kunnen mankementen voorkomen. Daarom zijn er zoveel mensen die een deurluifel boven de deur hangen tegen de zon. Het intercomsysteem wordt dan beschermd tegen die hitte en mensen kunnen nog gewoon bij je aanbellen. 

Deurluifels

Deurluifels om even buiten te staan

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je soms even buiten wil staan om af te koelen of om een sigaretje te roken. Ook dan is zo’n luifel fijn, met name als je geen andere overdekte buitenruimte hebt. Daarvoor zijn deurluifels dus ook te gebruiken.