Het laten impregneren van je muur

Muur impregneren

Het laten impregneren van een muur is verstandig wanneer je last hebt van vocht dat door de muren heengaat. Door een muur impregneren wordt er een beschermlaag aangebracht, waardoor er geen vocht en water meer doorheen komt. Hierdoor worden (buiten)muren waterdicht, waardoor je geen last krijgt van schimmel in je huis. Het impregneren van een muur kan dus een goed idee zijn wanneer je tegen vochtproblemen aanloopt. Maar waar moet je precies op letten bij het (laten) impregneren? In dit artikel vind je meer informatie.

Muur impregneren

 Het impregneren van een muur

Bij het impregneren wordt een siliconen laag aangebracht met behulp van een luchtspuit. Deze laag is kleurloos, dus je ziet het niet zitten. Naast dat het tegen water beschermt, bescherm het je muur ook tegen vorst en het afbladderen van verf en stucwerk. Ook trekt een muur na impregnatie minder vuil aan.

Je kunt zelf aan de slag gaan met muur impregneren. Hierbij moet je wel op een aantal zaken letten. Allereerst moet je beschikken over de juiste materialen om het goedje aan te kunnen brengen, zoals een drukspuit, beschermende kleding en handschoenen, en afdekmateriaal. Voordat je begint met impregneren dien je de muur goed te reinigen en af te plakken.

 Het laten impregneren van een muur

Het aanschaffen van allerlei materiaal brengt natuurlijk wel kosten met zich mee. Mocht je niet zo handig zijn en geen zin hebben in deze kosten, dan is het gemakkelijker om de muur te laten impregneren door een specialist. Zo weet je zeker dat je muur goed beschermd wordt tegen invloeden van buitenaf. Een gevelspecialist weet namelijk alles over de verschillende soorten en kwaliteiten van het impregneermiddel en over hoe je het succesvol aanbrengt.

De kosten van het laten impregneren verschillen per bedrijf. Het beste vraag je meerdere offertes op, zodat je een goede keuze kunt maken op basis van prijs en kwaliteit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *