Somfy buismotor

Elektrische zonwering? Dat gaat niet zonder buismotor

Elektrische zonwering is al sinds enige jaren een populaire toevoeging aan het interieur van woningen. Wanneer je op zoek gaat naar zonwering om er je eigen huis mee te verrijken, dan komt er wellicht nog meer op je pad dan je denkt. Een element dat hiervoor bijvoorbeeld onmisbaar kan zijn, zijn de buismotoren. Het type zonwering dat je wenst bepaalt de buismotor die je erbij nodig hebt. Niettemin kan op voorhand al gesteld worden dat je met een Somfy buismotor ongetwijfeld goed zit. Buismotoren van Somfy kun je zelfs toevoegen aan SmartHome-applicaties!

Wanneer zijn buismotoren nodig?

Wanneer je voor elektrische zonwering kiest, dan valt het niet te onderschatten wat voor techniek er achter een dergelijk systeem zit. Bij veel elektrische soorten van zonwering is er echter toch altijd sprake van buizen en buismotoren. Deze zijn nodig om het geheel goed te laten functioneren. Je kunt in dit geval kiezen om gestandaardiseerde pakketten te kopen die samen een zonweringssysteem vormen, maar ook kun je zelf een geheel vormen van eigen gekozen zonwering, buizen en buismotoren.

Goede kwaliteit

Succesfactoren van een buismotor

Als er iets is dat belangrijk is bij het selecteren van jouw toekomstige buismotor, dan is het wel de trekkracht die de motor kan leveren. Deze trekkracht moet zijn afgestemd op het gewicht van de te installeren zonwering. Afhankelijk van de elementen die je prefereert te kiezen kunnen formules om de gewenste trekkracht te berekenen simpel of complex zijn. Mocht je hier moeite bij ondervinden, dan kun je zonder twijfel te raden gaan bij een deskundige op het gebied van zonwering.

Tip: ga voor ingebouwde hindernisherkenning

In het begin van dit artikel is reeds de stelling geponeerd dat de wereld van de elektrische zonwering de laatste decennia zeker niet stil heeft gestaan. Als gevolg daarvan zijn er nu vele handige ‘features’ toegevoegd aan vele zonweringen en buismotorsystemen. Een van deze handigheidjes is zonder meer de ingebouwde hindernisherkenning. Wanneer we dit betrekken op de Somfy buismotoren, dan brengt deze hindernisherkenning de volgende voordelen met zich mee:

  • Het openen en sluiten gaat buitengewoon subtiel, maar toch onberispelijk. Een automatische begrenzing zorgt daarvoor.
  • De laatste centimeters van het openen en sluiten worden extra langzaam uitgevoerd.
  • Is er ergens in de buis een obstakel, bijvoorbeeld natuurlijk afval? Dan stopt het systeem onmiddellijk.
  • Zijn de lamellen bevroren, dan zal het systeem als gevolg daarvan dienst weigeren.

Bovengenoemde voordelen hebben allemaal een net iets andere verschijningsvorm, maar wel dienen ze hetzelfde doel: je elektrische zonwering behoeden voor schade.

Groot aanbod

Gemaksfan? Dan ga je voor draadloos!

Zoals je anno 2020 wellicht mag verwachten van dusdanig intelligente producten, is het bij elektrische zonwering natuurlijk mogelijk om er een draadloze aangelegenheid van te maken. Onder andere bij zonneschermen, screens en rolluiken is het heden ten dage mogelijk om deze te bedienen zonder dat er kabels aan te pas komen. Bij Somfy is het zo dat je dan kunt kiezen uit twee vormen van radiotechnologie.