Een rolsteiger kopen: investeren in efficiëntie en veiligheid

rolsteiger kopen

Voor de bouwsector zijn er veel verschillende soorten steigers verkrijgbaar. Welk type je ook kiest, het doel is een veilig platform te bieden om op hoogte te kunnen werken. Of het nu gaat om een groot of een klein project, bij het renoveren van woningen moet werknemers vaak nog gebruik maken van een simpele ladder om moeilijke plekken te bereiken.

Werkzaamheden uitvoeren op een ladder brengt risico’s met zich mee. Je zou een gewone steiger kunnen gebruiken, maar dit soort type steiger is niet ideaal voor projecten die weinig tijd vergen. Dit soort steigers zijn zwaarder, bestaan uit veel meer losse onderdelen en meer geschikt voor grote langdurige bouwprojecten. Een aluminium rolsteiger kopen is de oplossing voor de wat kleinere binnen en buiten bouwprojecten.

rolsteiger kopen

Redenen genoeg om een rolsteiger te kopen:

Makkelijk draagbaar en verplaatsbaar ‒ zijn waarschijnlijk wel een van de grootste voordelen van een rolsteiger. Eenvoudig op te bouwen door de makkelijk in elkaar passende componenten, die van stevig lichtgewicht aluminium zijn uitgevoerd. Voorzien van blokkeerbare wielen of zwenkwielen en daarom perfect om te gebruiken voor verschillende projecten op diverse plekken.

Ruime werkplek ‒ op de gewenste hoogte, zodat werknemers zich vrij en veilig kunnen bewegen in hun stelling. Werkzaamheden zijn vlotter af te ronden, omdat er nauwelijks beperkingen zijn in bewegingsvrijheid. Biedt een ladder mogelijkheden voor maar één persoon, een rolsteiger zorgt dat er altijd plek is voor een helpende hand.

Makkelijk te vervoeren ‒ omdat, rolsteigers ultralicht van gewicht zijn en daardoor eenvoudig van opslag naar bouwplaats zijn te transporteren. Een rolsteiger is een onmisbaar hulpstuk voor moeilijke taken als schilderwerk, stukadoorswerk en elektrische reparatie, omdat er regelmatig verplaatst moet worden.

Veilig werken ‒ is een eerste vereiste om risico’s uit te sluiten. Op een rolsteiger staat de werknemer stabiel en beschermt tegen vallen door een omringende reling. Een rolsteiger biedt meer bescherming vanwege hun duurzaamheid en sterkte ten opzichte van een ladder, hierdoor kunnen gebruikers hun taken volledig uitvoeren.

Werd een mobiele rolsteiger nog als ondersteuning gezien, tegenwoordig is dat beeld volledig veranderd. Een rolsteiger is handig als het gaat om het creëren van meer werkruimte en veiligheid, je verdient het terug in de efficiëntie van het werk van een persoon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *