Een pvc vloer kopen en zelf leggen: zo pak je dat aan!

Een pvc vloer kopen en dit pvc vloer leggen kun je tegenwoordig heel gemakkelijk zelf doen! Veel mensen die graag een nieuwe vloer willen hebben, nemen het zekere voor het onzekere en laten hun pvc vloer leggen door een vloerspecialist of stoffeerder. En daar komen vaak flink wat extra kosten bij kijken. En dat is natuurlijk jammer, want er zijn vandaag de dag uitstekende pvc vloeren verkrijgbaar die iedereen, ook als je geen ervaring hebt, zelf kan leggen. Welke pvc-vloeren zijn eenvoudig zelf te plaatsen? Hoe doe je dat slim? En welke voordelen en nadelen hebben pvc vloeren als klik pvc of een pvc-lijmvloer allemaal te bieden?

Pvc verlijmen op een egale vloer


Een van de meest gebruikte soorten pvc laminaatvloeren, zijn pvc vloeren die verlijmd kunnen worden. Deze variant pvc vloeren staat ook wel bekend als plak pvc vloeren. met plak pvc worden verlijmd en vervolgens met en wals aangedrukt. Een van de grootste voordelen van dit type pvc vloer, is dat het resultaat een hele sterke en vaste vloer is, die er jarenlang mee vooruit kan. Een derde voordeel van een plak pvc vloer leggen, is de enorme variatie die er mogelijk is aan kleuren, patronen en stijlen. De keuze op het gebied van plak pvc vloeren is vandaag de dag indrukwekkend groot. Eenvierde pluspunt van plak pvc is dat deze vloeren relatief veel warmte doorlaten. Wil je een vloerverwarming onder je vloer leggen, dan kan dat beter met plak pvc dan met click pvc.

Hebben plak pvc vloeren ook nadelen? Ja, die zijn er ook. Een van de nadelen van deze vloersoort is dat de ondervloer van tevoren goed geëgaliseerd moet worden. Is de ondervloer niet goed glad en strak, dan kan het resultaat teleurstellend zijn. Een ander nadeel van verlijmde pvc vloeren is dat de prijs iets hoger ligt dan bij click pvc vloeren.

Click pvc vloeren zijn gemakkelijk zelf te leggen


Naast een verlijmde pvc vloer kun je ook gaan voor zogeheten click pvc. Dit zijn pvc planken die je eenvoudig in elkaar kunt klikken en zo kunt leggen. Hét grote voordeel van click pvc is dan ook dat je deze vloersoort snel en zonder al te veel moeite kunt plaatsen. Het leggen is nog iets gemakkelijker dan bij plak pvc. Een ander interessant voordeel is de scherpe prijs waarvoor je tegenwoordig een complet click pvc vloer kunt kopen en zelf kunt neerleggen. Een betere en goedkopere vloer is moeilijk te vinden. Aantrekkelijk is verder ook het enorme aanbod aan vloerkleuren, stijlen en patronen. Kies je voor een vloerspecialist met een groot aanbod, dan kun je het je hart ophalen en zul je verbaasd staan over het brede assortiment waaruit je kunt kiezen. Ten slotte: click pvc is in allerlei diktes verkrijgbaar en, net als plak pvc, goed bestand tegen vocht en vuil.

Click pvc heeft een paar kleine minpunten. Zo heb je een ondervloer nodig om de click pvc vloer optimaal te kunnen leggen. En verder heb je met click pvc meer snijverlies dan met een verlijmde vloer.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *