Een mflor PVC vloer: hoe moet je die onderhouden?

Elk type vloer heeft onderhoud nodig, of het nu om hout gaat, tapijt of een heel ander materiaal. Zelfs de populaire mflor PVC vloer kan niet zonder onderhoud. Mflor is een merk dat vloeren maakt van kunststof. De vloeren lijken echter ontzettend op andere materialen. Zo kun je gaan voor een vloer met het uiterlijk van:

  • hout
  • natuursteen
  • beton

Deze materialen zijn normaal gesproken duurder of vragen om veel onderhoud. Met een vloer van mflor haal je de voordelen van die materialen in huis zonder de nadelen. Het is namelijk een feit dat hout en steen lastig te onderhouden is. Voor PVC geldt dat niet. Deze unieke soort kunststof kun je op van alles laten lijken, maar qua onderhoud blijft het PVC. Dat wil zeggen dat je er niet veel tijd aan kwijt bent. Toch zijn er een aantal punten van aandacht om mee te nemen in je schoonmaak sessie.

Onderhoud van een mflor PVC vloer

De mflor vloeren zijn gemaakt van vinyl of PVC. Dat is een kunststof. Kunststof kun je vaak wat ruwer mee omgaan dan andere materialen. De vloer wordt geleverd in stroken of tegels. Dankzij het unieke productieproces zijn ze zeer slijtvast en makkelijk te reinigen. 

Dagelijks onderhoud

Regelmatig stofzuigen is al een goed idee. Dat kun je zien als dagelijks onderhoud, maar wanneer je dit om de dag doet dan is het ook geen ramp. Zorg er wel voor dat je het speciale zachte opzetstuk gebruikt om hoekjes te doen. Zo voorkom je krassen op de vloer. Dweilen kun je het beste wekelijks doen. dit kan met een dweil of mop. Gebruik hiervoor altijd lauw water en eventueel een zachte reiniger. Mflor biedt zelf een product aan dat je goed kunt gebruiken hiervoor maar er zijn ook alternatieven. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *