pelletplus

Een lekker warm huis deze winter

De winter is een koude en grauwe periode waarin je warmte echt kan waarderen. Wat is de plek waar je echt warmte nodig hebt? Thuis natuurlijk. Daar breng je veel tijd door en daarom wil je dat het lekker en aangenaam is in je huis tijdens de koude dagen. Hoe zorg je hier nu voor? Je kunt een aantal dingen doen om dit voor elkaar te krijgen.

Verwarming aan of uit?

Natuurlijk. De verwarming. Wie vergeet deze aan te zetten als je rilt van de kou? Het probleem is vaak dat mensen het niet vergeten, maar liever een dikkere trui aan doen dan veel geld kwijt te zijn aan stookkosten. Enerzijds wel begrijpelijk, want het kan behoorlijk in de kosten lopen. Tijdens de winterperiode merk je een duidelijke piek in het energieverbruik. Dit betekent echter niet dat je de kachel niet hoeft te gebruiken. 

Pelletkachel

Je kunt ook een zuinige kachel aanschaffen. Er zijn heel wat kachels waar je uit kunt kiezen. Denk bijvoorbeeld aan een pelletkachel, houtkachel, open haard of elektrische haard. Pelletplus heeft een ruim aanbod aan pelletkachels. Voor een duurzame en mooie pelletkachel in Emmen ben je daar aan het juiste adres. Mocht je niet in Emmen wonen, kun je ook via de webshop een pelletkachel bestellen. Zo heb je weinig energiekosten en geniet je toch van een warm huis.

Huis warm houden

Het is zonde als je je huis warm hebt gestookt en je vervolgens niet let op openstaande deuren. Probeer deuren en ramen niet lang open te houden, want dan verliest je woning veel van de warmte. Natuurlijk is het wel zo dat je af en toe je huis moet laten tochten, zodat er weer frisse lucht binnen komt. Doe dit voordat je de kachel aan zet, zodat er geen energie verloren gaat.