Een goede dakdekker

De uitbouw van ons huis ziet er nog steeds erg mooi uit, behalve het dak. Ik vond het dus de hoogste tijd dat we ons dak opnieuw zouden laten dekken. Ik ben in de omgeving opzoek gegaan naar de beste dakdekker. Dit deed ik door advies te vragen bij buren, kennissen en ook reviews te lezen. Ook vind ik het belangrijk dat het bedrijf in de buurt gevestigd zit. Als er dan iets mis blijkt te zijn of er een lekkage is kunnen ze snel ter plaatse zijn. Ik ging dus opzoek naar een dakdekker soest en omgeving. Al snel vond ik er een die mij wel wat leek. Wat buren hadden goede ervaringen met dit bedrijf, dus dat gaf mij ook vertrouwen. Op hun site las ik dat ze elk dak van de omgeving Utrecht op hun duimpje kennen. Ook hebben ze al jarenlange ervaring. De kennis en kwaliteit die zij in huis hebben zou mij ervan verzekeren dat ze mij op de beste manier tot dienst zouden zijn. 

Een afspraak

Ik besloot om een afspraak te maken. Ze konden eind deze week al langs komen. Ik had er helemaal zin in dat het dak van onze uitbouw eindelijk weer mooi en goed zou werken. Voordat ze aan de slag zouden gaan kwam er eerst een dakbedekker in zijn eentje langs. Hij kwam de huidige staat bekijken en met ons doorspreken wat het beste plan was. Nadat we hadden besproken hoe we het zouden aanpakken gingen ze aan de slag. Ze voorzagen onze uitbouw van een nieuwe dakbedekking, maar ook het lood-en zinkwerk werd direct vervangen. Wij waren blij dat ze er zoveel verstand van hadden en ons zo goed en snel konden helpen. 

Ook een dakreparatie

Terwijl ze bezig waren merkte een van de mannen op dat het dak van ons woonhuis een paar scheuren vertoonde in de dakbedekking. Deze scheuren waren het resultaat van een slecht onderhoud aan ons dak. Dit baarden ons zorgen. Er werd ons namelijk verteld dat deze symptomen geen goed teken zijn en er noodzaak is om het dak te laten repareren. We besloten om ook nog een dakreparatie uit te laten voeren. Wanneer we het nu zouden laten repareren konden we namelijk voorkomen dat in de toekomst ons gehele dakbedekking misschien wel vervangen moet worden. Reparaties zijn namelijk vaak veel goedkoper dan de gehele dakbedekking te laten vervangen. Voor de dakreparatie wordt een vaste prijs gerekend. Dit is ongeacht de tijd, maar gebaseerd op het totaalpakket van materiaal en arbeid. Nadat de reparatie en het dakdekken met succes was afgerond kon ik weer met een gerust gevoel onder mijn dak zitten.