Container huren

Een container huren? Doorloop eerst deze stappen

Er zijn zoveel containers die je kunt huren en kopen: zeecontainers, containers voor opslag, containers die zijn omgebouwd en nog veel meer. De meest gebruikte container door particulieren is waarschijnlijk de container die wordt gebruikt voor puin. Een container huren is dan ook geen gek idee als je bijvoorbeeld je huis of tuin flink onder handen gaat nemen. Voor je echter een container kan huren moet je wel een aantal dingen voor jezelf noteren om te voorkomen dat je met de verkeerde container thuis komt.

Container huren

Wat moet er gebeuren?

Allereerst is het natuurlijk goed om even voor jezelf op te schrijven wat er precies weggegooid moet worden. Dat lijkt simpel maar het kan lastiger zijn dan je denkt. Want als je de tuin gaat doen, komt er dan alleen tuinafval vrij of misschien ook hout of zelfs andere materialen? En kan het zijn dat je ergens asbest tegen gaat komen? Dit zijn allemaal dingen die invloed hebben op jouw keuze voor een container. Daarnaast zijn er nog de verbouwingen in huis. Vaak komt daar van alles vrij en je moet dan wel een container huren waar al die verschillende soorten afval in terecht mogen komen. Schrijf op wat je denkt weg te gaan gooien en overleg dit met het bedrijf waar je de container huurt.

Container huren

De locatie van je container

De container kun je niet altijd zomaar voor je huis zetten. Misschien houd je dan wel veel te veel parkeerplekken bezet. Of het kan zo zijn dat je buren er last van hebben als je de container op de stoep zet. Check altijd bij de gemeente wat je rechten zijn en wat je plichten zijn als het aankomt op het neerzetten van zo’n groot object. Laat ook altijd even je buren weten wat je van plan bent want niemand vindt het leuk om wakker te worden met een container op zijn stoep zonder aankondiging.