Een combisauna kopen, waar let je op?

Wie een druk bestaan heeft, weet dat een sauna zeer weldadig is. In de sauna vergeet je al je zorgen en kun je je helemaal ontspannen. Je kunt naar een saunacomplex voor een bezoek aan de sauna, maar je kunt er ook zelf een kopen. Stel je wilt een combisauna kopen, waar let je dan op?

Twee in één

Allereerst uitleg over combisauna’s. Dit is een combinatie tussen een Finse sauna en een infraroodsauna. De eerste sauna is met een kachel, die ervoor zorgt dat het klimaat in de sauna tropisch wordt. Die tweede sauna heeft een infraroodkachel, die zorgt voor weldadige straling. Een combinatie van deze twee sauna’s maakt dat je het beste hebt van twee verschillende belevingen. De een is goed om lekker te zweten, de ander is perfect voor stramme spieren. Hoe handig is deze combinatie? Zo kun je elke dag kiezen in welke sauna je gaat.

De plek

Wil je een sauna voor thuis dan is plaatsbepaling misschien wel de belangrijkste stap. Leuk, een eigen sauna, maar waar kun je hem kwijt? Voor de kleinere modellen combisauna’s heb je maar een paar vierkante meters nodig. Je kunt hem bijvoorbeeld in die ene logeerkamer waar je nooit komt plaatsen, of in de bijkeuken. In de buurt van de badkamer kan ook een optie zijn, dan kun je er een complete saunabeleving van maken. Maar misschien heb jij wel dé perfecte ruimte in de schuur? Wist je dat je de sauna ook op maat kunt laten maken? Handig, zodat die precies in een loze ruimte past.

Goedkoop = duurkoop

Koop je een sauna, let dan op de kwaliteit. Je kunt een sauna kopen met goedkope infraroodlampen, maar grote kans dat je die lampen dan snel moet vervangen. Goedkoop is in dit geval zeker duurkoop. Ga je voor een model met professionele lampen, dan ga je voor een duurzamere variant. Ook qua hout kun je kiezen uit diverse soorten. Daarnaast is het handig om te bepalen of je de sauna zelf wilt plaatsen of dat je daar een specialist voor inhuurt.

Thuis genieten

Met een eigen sauna hoef je nooit de deur uit, als je toe bent aan een uurtje ontspannen. Alleen daarom is een sauna kopen – al dan niet een combisauna – een aanrader. Hoe groter de sauna, hoe meer vrienden je uit kunt nodigen. Maar misschien is dat juist niet wat je wilt en is een tweepersoonsvariant groot genoeg. Welke sauna je ook koopt, een eigen sauna is genieten!

Bron: www.bastu.nl