Een betonvloer storten? Met deze tips wordt het een stuk gemakkelijker!

Bent u van plan om binnenkort een nieuwe vloer te nemen, en heeft u voor een betonvloer gekozen? Dan moet u deze natuurlijk wel eerst plaatsen. Gelukkig kunt u gemakkelijk een betonvloer laten plaatsen, maar toch komt hier een boel bij kijken om rekening mee te houden. Daarom zetten wij vandaag een aantal tips op een rij.

Is de vloer gelijk?

Voorafgaand aan het plaatsen van een betonvloer is het belangrijk om eerst na te gaan of de ondergrond gelijk is. Is dit niet het geval of ligt de ondergrond niet diep genoeg? Dan is de kans groot dat er graafwerkzaamheden nodig zijn. Dit komt voornamelijk voor wanneer u een schuurtje of tuinhuisje wilt plaatsen, want hierbij moet de ondergrond zo’n 30 centimeter diep zijn. Zorg ervoor dat de grond gelijk is, en gebruik hier in extreme gevallen isolatieplaten voor.

Zorg dat het beton op zijn plek blijft

Een van de andere voorbereidingen is de zogenoemde bekisting. Dit zorgt ervoor dat de betonvloer langer en beter op zijn plek blijft liggen, en is vooral nodig wanneer u een fundering stort of laat storten.

betonvloer storten

Betonwapening

De volgende stap is het ervoor zorgen dat de betonnen vloer extra stevig is door middel van betonwapening. Door het staal van de betonwapening worden de krachten die bij het storten van beton vrijkomen goed opgevangen, en daardoor komen er geen barsten of scheuren in het beton.

Hoeveel beton heeft u nodig?

Wanneer u alle voorbereidingen heeft getroffen is het tijd om daadwerkelijk het beton te storten. Hierbij is het belangrijk om eerst na te gaan hoeveel beton u nodig heeft. U kunt dit berekenen aan de hand van de inhoud van de vloer die gevuld moet worden, dus door breedte x lengte x hoogte.

Wat na het storten van beton?

Is het beton gestort? Dan zijn er nog een aantal zaken om rekening mee te houden. Ten eerste worden er vaak luchtbellen gevormd bij het storten van beton. Om deze uit de vloer te halen, kunt u voor kleine oppervlakten een trilnaad gebruiken en voor grotere oppervlakten een zogeheten oppervlakte triller.

Daarnaast duurt het officieel 28 dagen voordat een betonvloer compleet hard is. Echter kunt u er vaak na een aantal uur alweer op lopen.

Op zoek naar meer informatie of betonvloeren voor binnen en buiten? Neem dan contact op met een aanbieder van betonvloeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *