Een betonnen vloer in huis? Dit is het verschil tussen Beton Ciré en Beal Mortex

Bent u van plan om binnenkort een nieuwe vloer in huis te nemen en zou u graag een betonnen vloer willen? Dan zijn er natuurlijk enorm veel verschillende opties om uit te kiezen. Twee veel gebruikte betonsoorten zijn Beton Ciré en Beal Mortex. Maar wat zijn eigenlijk de verschillen hiertussen, en welke past het beste in uw huis? Wij zetten het hieronder op een rij.

Wat zijn Beton Ciré en Beal Mortex?

Beton Ciré komt uit Frankrijk, en wordt ook weleens gepoetst beton genoemd. Wanneer het beton gestort is, wordt het namelijk afgewerkt en ziet het eruit als een soort steenachtig stucwerk. Beton Ciré is voor vrijwel iedere ruimte in een huis geschikt, en is verkrijgbaar in veel verschillende kleuren en soorten. Echter wordt het het mooiste als het na het aanbrengen afgewerkt wordt, en is dit ook nodig om het beton waterdicht te maken.

Beal Mortex wordt ook wel gezien als een wat luxere versie van Beton Ciré. Beal Mortex hoeft wanneer het dikker is dan 1 millimeter namelijk niet afgewerkt te worden om waterdicht te zijn, terwijl Beton Ciré moet kunnen ademen om vocht af te voeren.

Beton Ciré

Verschillende prijsklassen

Zoals eerder gezegd wordt Beal Mortex ook wel gezien als een wat luxere versie van Beton Ciré, voornamelijk wanneer het aankomt op de waterdichtheid van het beton en het feit dat het een stuk flexibeler is. Dit is echter ook terug te zien in de prijs, over het algemeen is Beal Mortex duurder dan Beton Ciré.

Verschillen in de uitstraling

Over het algemeen kunt u zowel met Beton Ciré als Beal Mortex allerlei kanten op. In principe worden beide aangebracht in een natuurlijke look, maar u kunt met allebei veel verschillende looks creëren. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan een structuur of textuur in het beton, of oneindig veel verschillende kleuren. Of u nu gaat voor Beton Ciré met industriële look of Beal Mortex met een strakke look, alles is mogelijk.

Of u dus gaat voor Beton Ciré of Beal Mortex, hangt voornamelijk af van hoe belangrijk u de waterdichtheid en flexibiliteit van uw beton vindt tegenover de prijs ervan. Bent u op zoek naar meer advies over wat bij uw huis past? Bekijk dan eens een webshop voor Beton Ciré of Beal Mortex.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *