Duurzame radiatoren in energie

Niet alle radiatoren zijn hetzelfde.Tegenwoordig zijn er op de markt verschillende radiatoren, waardoor de keuze voor uw radiator een moeilijke kan zijn. Als u wilt weten hoe efficiënt een radiator kan zijn en hoe u er het beste geld mee kan besparen terwijl u ook de impact op het milieu zo min mogelijk is dan komt u meer te weten met het lezen van dit artikel (bron:https://www.radiatorendiscounter.nl/).

De grootte van een radiator

Een belangrijke factor naast efficiëntie van de radiator is de grootte van de radiator. Het formaat van der radiator is belangrijk, omdat deze in verhouding moet zijn met de kamer die u wilt verwarmen. Zo zorgt u er ook voor dat u niet te veel energie verbruikt en niet in een koude kamer zit. Ook al wordt vaak gezegd dat door het grote oppervlak van een groter formaat radiator deze efficiënter is. Maar door de grotere hoeveelheid water die in de radiator verwarmd moet worden komt er uiteindelijk een hoger energieniveau tot stand.

De efficiëntste radiatoren

Men zegt vaak dat elektrische radiatoren honderd procent efficiënt zijn in gebruik. De aanleiding hiervan is namelijk dat elektriciteit direct wordt omgezet in warmte. Hierdoor worden deze radiatoren vaak genoeg beschouwd als de radiator die het meest efficiënt werkt.

Andere voordelen van een elektrische radiator is dat deze geen leidingen door het huis nodig heeft waar water wordt vervoerd die verwarmd is door de CV-installatie. Wanneer het water namelijk door de pijpen heen stroomt verliest het vaak een deel van de warmte waardoor de toestroom van warm water constant doorgaat totdat het warmteniveau door de radiator is bereikt. Dit water gaat daarnaast ook nog eens door leidingen van het huis die liggen in kamers die niet verwarmd hoeven te worden. Een mooi voordeel van de elektrische radiator is dat deze leidingen vervallen.