Door te kiezen voor houten vloeren, kies je voor warmte en uitstraling

Natuurlijke houten vloeren zijn warm aan de voeten. Hun natuurlijke uitstraling geeft een gevoel van geborgenheid. Zij zijn een optimale metgezel voor een gezond leven met eigenschappen die het binnenklimaat positief beïnvloeden. De diversiteit van hout biedt de mogelijkheid om je eigen levensstijl te onderstrepen.

Houten vloeren – parket, planken, laminaat en nog veel meer

Houten vloeren passen bij elke woonstijl, zijn duurzaam en robuust. Al sinds jaar en dag zijn de “klassiekers” parket en planken. De gespecialiseerde houthandel biedt houten vloeren in alle formaten, kleuren en texturen. Daarnaast zijn er talrijke bekledingen zoals laminaat-, kurk- en bamboevloeren, alsmede zogenaamde designvloeren, bijvoorbeeld van vinyl.

Houten vloeren bieden optimale mogelijkheden voor elke smaak en elk budget. De grote verscheidenheid aan verschillende houtsoorten en oppervlakken kun je het best ervaren bij een plaatselijke dealer. Grote showrooms laten het effect van een houten vloer veel beter zien dan afbeeldingen op het internet of in een catalogus. Een vloerbedekking moet goed zijn afgestemd op het toepassingsgebied. Met name de belasting en het gebruik van de ruimte moeten in aanmerking worden genomen. Naast deskundig advies krijg je van de houthandelaar vaak ook stalen van de vloerbedekking. Thuis kun je in combinatie met je eigen meubels en deuren in alle rust bekijken welke houten vloer het beste past.

Met houten vloeren haal je de natuur naar binnen

Met houten vloeren haal je de natuur direct binnen je eigen vier muren. Elke plank is uniek door het natuurlijke groeiproces. Van bijna wit essenhout tot de oneindige nuances van eikenhout en donker notenhout, er is een geschikte houtsoort voor elke woonstijl. De vele houtsoorten in combinatie met de mogelijke oppervlaktebehandelingen (lakken, glazuren, oliën) bestrijken het volledige kleurenspectrum. Daarnaast zijn er de verschillende plankformaten – van klein strokenparket tot kamerbrede planken in XL-formaat.

Houten vloeren zijn gemakkelijk te onderhouden en blijven lang mooi. Of de vloer wordt gelakt, geolied of gewaxt is een kwestie van persoonlijke smaak en het gebruik van de ruimte. Op lange termijn bespaar je kosten met een houten vloer van hoge kwaliteit die zijn waarde behoudt. Want zelfs na een lange gebruiksperiode kunnen houten vloeren door schuren en een nieuwe verzegeling worden opgeknapt en zien ze er dan als nieuw uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *